Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutjat suspèn el desnonament del Gimnàs Sant Pau i dona temps per negociar la compra
  • CA

El Jutjat de Primera Instància número 5 de Barcelona “ha acordat la suspensió del llançament previst per a demà del Gimnàs Social Sant Pau”, segons ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona havia presentat aquest matí un escrit per ajornar el llançament, previst per aquest divendres, i poder seguir negociant amb la propietat de l’edifici. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, ha explicat que el consistori té “una proposta que permetrà trobar una solució bona per totes les parts” i ha demanat més temps al jutjat per poder arribar a un acord amb els propietaris.

Segons l’escrit del TSJC, el desnonament de moment queda aturat indefinidament. El regidor de Presidència, Jordi Martí, que ha portat directament les negociacions amb la propietat, ha assegurat que les “converses estan obertes” i que ha intensificat els contactes els últims dies per arribar a un acord. De fet, l’Ajuntament ha apujat lleugerament la seva oferta fins als 9,7 milions d’euros després que la propietat hagi “justificat tota una sèrie de despeses que no s’havien tingut en compte en la valoració inicial”.

Martí ha recordat que les administracions públiques “no poden comprar immobles per sobre del preu de la taxació oficial”, que els tècnics i perits van fixar inicialment en 9,5 milions i que ara s’ha apujat fins als 9,7 milions. Un increment “modest” però que, segons Martí, mostra la voluntat i l’interès del consistori per adquirir l’edifici. El regidor ha criticat l’oposició –sense esmentar-la directament– per reclamar que s’apugés l’oferta per sobre del que marca la taxació oficial. “No podem fer-ho”, ha insistit.

La incògnita de la propietat

La família propietària de l’edifici del Gimnàs Social Sant Pau assegura que el valor taxat de l’edifici és de 14 milions. Tot i que estan disposats a rebaixar les seves expectatives, el preu que ofereix l’Ajuntament –que serà inamovible si no es produeix alguna novetat d’última hora– segueix estant molt lluny del que demanaven inicialment. De moment el consistori està a l’espera de la resposta a l’última oferta presentada.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha insistit que en aquest moment l’Ajuntament de Barcelona no pot assumir cap més increment perquè la llei ho impedeix i que, l’única opció real que hi hauria per acabar destinant més diners seria que hi hagués “una oferta superior” per part d’un privat, cosa que possibilitaria al consistori a fer ús del tempteig i retracte per igualar-la. Tot i això, Martí ha matisat que l’oferta hauria de ser “real”, és a dir, que hauria d’incloure el pagament d’una part o de tot el preu pactat i que, fins i tot en aquest cas, els tècnics i perits haurien de valorar si l’oferta és realista i s’ajusta a mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa