Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ball de xifres per la compra del Gimnàs Sant Pau a poques hores del desnonament
  • CA

El Gimnàs Social Sant Pau està pendent del seu futur en una setmana d’infart en la qual l’Ajuntament i la propietat asseguren que volen arribar a un acord que eviti el desnonament previst per divendres. La realitat, però, és que aquest acord encara és lluny. Segons expliquen fonts coneixedores de la situació, les xifres al voltant de la compra municipal de la finca s’han bellugat ben poc. Des de fa setmanes, s’havia anunciat una oferta de 9,5 milions per part de l’Ajuntament per adquirir l’espai, mentre que la família propietària assegurava que el valor taxat de l’immoble és de 14 milions d’euros. Darrerament, però, el govern d’Ada Colau hauria posat sobre la taula una nova oferta lleugerament superior a la xifra ja coneguda. Ara bé, el fet que aquesta proposta encara estigui molt allunyada de les quantitats que reclama la propietat mantindria l’estira-i-arronsa en una situació de bloqueig. Si bé els amos del Sant Pau estan disposats a acceptar menys diners del que marcava la taxació que hi van encarregar, encara no hi ha acord.

El ball de xifres es manté actiu quan queden poques hores perquè s’executi l’intent judicial de desnonar el Gimnàs Social Sant Pau. Mentrestant, el tema ha agafat embranzida política durant aquest dimecres. Així, mentre l’oposició ha collat l’alcaldia situant-la al focus del debat sobre el futur del gimnàs social, Ada Colau ha contraprogramat les exigències amb una mirada esperançada cap a les negociacions. “Hem intensificat els contactes i confiem que es pugui evitar el desnonament“, ha etzibat l’alcaldessa en unes declaracions recollides per Europa Press.

Gairebé alhora, davant de l’equipament social que ofereix dutxes, roba i menjar a persones sensesostre, els líders de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana al consistori han fet costat al gimnàs i han assenyalat al govern de comuns i PSC per enllestir una solució in extremis. El republicà Ernest Maragall ha exigit un acord “urgent” i ha clamat que “no és acceptable que arribem al divendres amb un expedient de desnonament en curs”, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Així mateix, ha ampliat el focus del debat més enllà del govern municipal i ha apel·lat a la “doble responsabilitat” de l’Ajuntament i de la propietat per resoldre la situació. “Demanem immediata aplicació del sentit de responsabilitat social barceloní a ambdues parts”, ha afegit.

Per la seva banda, Elsa Artadi, de JxCat, ha destacat que durant molt temps el Sant Pau ha atès persones que s’adreçaven a l’Ajuntament i als Serveis Socials sense rebre cap compensació. “És una entitat de ciutat”, ha defensat, criticant l’actitud de “deixadesa” del consistori vers l’equipament. Per això, igual que Maragall, veu “incomprensible” que el desnonament segueixi en peu, recull igualment l’ACN.

En la mateixa compareixença, Ernest Morera, membre de la cooperativa, ha recordat que el 2016 es va votar una expropiació, però que es va denegar pel vot de qualitat de Barcelona en Comú mentre que el 2018 s’instava a comprar la finca i la formació de Colau, ara sí, va votar-hi a favor. En aquest sentit, ha apuntat que “mai han tingut una compra tan fàcil”, ja que el govern municipal té el suport de l’oposició per fer-ho.

L’alcaldessa, alhora, ha subratllat que es busca “una solució acordada” i ha recordat que l’oferta de 9,5 milions ja la consideraven “molt potent”. Així i tot, s’ha encomanat a “seguir treballant” les hores prèvies a un desnonament que es preveu multitudinari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a abril 29, 2021 | 14:08
    amb comu no podem abril 29, 2021 | 14:08
    la frau kolau és més que mai una farsant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa