Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La propietat del Gimnàs Sant Pau accepta suspendre’n el desnonament
  • CA

El Gimnàs Social Sant Pau salva l’enèsima bola de partit i no serà desnonat la setmana vinent. El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ho ha anunciat a Twitter després d’haver-se reunit ahir i avui amb els propietaris de la finca. “Ens donem dos mesos per valorar les diverses propostes i trobar conjuntament una solució definitiva”, ha apuntat el representant del govern municipal, després d’informar que tant la propietat com l’Ajuntament han plantejat diferents escenaris de futur per a l’espai del número 46 de la ronda Sant Pau.

Fonts de la propietat –la família Ensesa Viñas– han confirmat a aquest diari la decisió i han apuntat que el període dos mesos l’han acceptat amb la intenció de negociar “de bona fe una sortida al problema”.

Així, finalment, la pressió de la cooperativa del Gimnàs Social Sant Pau ha fet efecte i ha aconseguit anul·lar el desallotjament judicial previst per al 20 de gener. Després de mesos denunciant la seva situació de fragilitat –mentre atenen centenars de persones sense llar com a servei contractat per l’Ajuntament– l’entitat ha aconseguit una mica d’aire per trobar un encaix estable en un futur pròxim.

De moment, fonts del gimnàs asseguren que hi ha operadors privats interessats a adquirir l’espai en venda, però que la prioritat és que l’Ajuntament sigui fidel al compromís que va adquirir el ple municipal l’any 2018, quan es va aprovar que es tirés endavant amb l’expropiació de l’espai per salvar el projecte social. A més, s’hi podria fer habitatge social i equipaments, defensen els implicats.

De moment, però, no s’ha arribat a un acord amb la propietat tot i ser un conflicte que fa anys que s’allarga. Conscients d’això, els grups de l’oposició han augmentat la pressió política. Aquesta mateixa setmana, Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya han reclamat per separat que el consistori faci un pas endavant i adquireixi la finca, ja sigui per la via de la compra o per l’expropiació.

Mentrestant, aquest racó històric de la ronda Sant Pau segueix oferint dutxes, roba i àpats a gent vulnerable de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa