Barcelona aposta per acollir una seu Bauhaus europea

Aprovada per unanimitat una moció d'ERC per bastir una candidatura al voltant de l'antiga editorial Gili

Barcelona prepararà una candidatura per acollir una de les 5 seus de la iniciativa Bauhaus de la Unió Europa per donar impuls creatiu a l’urbanisme sostenible. La comissió d’urbanisme ha aprovat per unanimitat una moció d’ERC que demanava articular una proposta que aglutini institucions i sector privat. L’antiga editorial Gustavo Gili, icona racionalista ara buida i amb reminiscències de l’escola Bauhaus alemanya dels anys 20, seria el pal de paller de la proposta barcelonina.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha valorat positivament la proposta: “Està molt bé i ho veiem com una oportunitat”. Tot i que no s’ha compromès sobre l’edifici suggerit pels republicans, ha avançat que la ciutat està en bona posició per competir per una de les 5 seus perquè l’oficina de representació de la UE ha ofert a la Fundació Mies van der Rohe –creada pel consistori el 1983– formar part del comitè d’experts que definirà la iniciativa: “Jugarà un paper clau”. Aquest procés participatiu amb experts de tot el continent s’allargarà fins l’estiu de 2021, segons Sanz. 

A més, ha apostat perquè la fundació s’encarregui de “recollir tota la informació” necessària per preparar la candidatura i parlar amb tots els interessats per unir esforços. “Es tracta de no diversificar sinó d’unificar per tenir una sola proposta molt bona i guanyar”, ha dit.

L’anècdota de l’aprovació és que Manuel Valls ha revelat que els propietaris de l’editorial Gustavo Gili són família llunyana seva i ha celebrat que la proposta vingui d’un altre grup municipal perquè no hi hagi suspicàcies sobre el seu suport entusiasta a la idea.

Més informació

Nou comentari