Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aposta per acollir una seu Bauhaus europea
  • CA

Barcelona prepararà una candidatura per acollir una de les 5 seus de la iniciativa Bauhaus de la Unió Europa per donar impuls creatiu a l’urbanisme sostenible. La comissió d’urbanisme ha aprovat per unanimitat una moció d’ERC que demanava articular una proposta que aglutini institucions i sector privat. L’antiga editorial Gustavo Gili, icona racionalista ara buida i amb reminiscències de l’escola Bauhaus alemanya dels anys 20, seria el pal de paller de la proposta barcelonina.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha valorat positivament la proposta: “Està molt bé i ho veiem com una oportunitat”. Tot i que no s’ha compromès sobre l’edifici suggerit pels republicans, ha avançat que la ciutat està en bona posició per competir per una de les 5 seus perquè l’oficina de representació de la UE ha ofert a la Fundació Mies van der Rohe –creada pel consistori el 1983– formar part del comitè d’experts que definirà la iniciativa: “Jugarà un paper clau”. Aquest procés participatiu amb experts de tot el continent s’allargarà fins l’estiu de 2021, segons Sanz.

A més, ha apostat perquè la fundació s’encarregui de “recollir tota la informació” necessària per preparar la candidatura i parlar amb tots els interessats per unir esforços. “Es tracta de no diversificar sinó d’unificar per tenir una sola proposta molt bona i guanyar”, ha dit.

L’anècdota de l’aprovació és que Manuel Valls ha revelat que els propietaris de l’editorial Gustavo Gili són família llunyana seva i ha celebrat que la proposta vingui d’un altre grup municipal perquè no hi hagi suspicàcies sobre el seu suport entusiasta a la idea.

Més notícies
L’antiga seu racionalista de l’editorial Gustavo Gili busca un futur
Notícia: L’antiga seu racionalista de l’editorial Gustavo Gili busca un futur
Comparteix
L'Ajuntament vota proposar-la per acollir una Bauhaus europea | Experts en arquitectura posen en valor l'edifici
Antiga editorial Gustavo Gili, a l'Eixample / ©48hOpenHouseBCN - Jose Hevia
Una Bauhaus per a Barcelona
Notícia: Una Bauhaus per a Barcelona
Comparteix
Un projecte que necessita una seu a l’alçada del repte, en un edifici singular capaç de generar l’esperit de la Bauhaus original

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa