Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC creu que el govern municipal “no ha entès” la posició de Maragall amb el pressupost
  • CA

“Crec que han llegit l’article d’Ernest Maragall sobre la seva posició respecte del pressupost però que no l’han acabat d’entendre del tot”. Així d’irònic s’ha mostrat el regidor d’ERC portaveu del grup municipal, Jordi Coronas, en la seva primera valoració de la proposta de pressupost municipal que s’ha presentat aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona.

[r:1]

Segons Coronas, “presenten uns números amb increment d’ingressos i de despesa, per tant hi deu haver alguna intencionalitat política, però hauríem de tenir debat de fons previ”, els ha retret. Segons el republicà, “cal parlar de si volem endeutament o no per fer inversió i de com multipliquem aquest pressupost per potenciar una certa transformació en l’activitat econòmica de la ciutat, cosa que no veiem reflectida ni explicada”.

També s’ha queixat s’hagi fet “la presentació formal davant dels mitjans” abans que hagin pogut tenir “una trobada per parlar amb una mica de profunditat sobre quines polítiques de transformació reals volem per a la ciutat”. Tot i així, ha ratificat la disponibilitat per part d’ERC si hi ha “un pressupost que realment sigui ambiciós i de transformació, no només per a aquest any sinó que marqui les prioritats per als pròxims quatre anys”.

En el mateix sentit, el regidor Jordi Castellana, encarregat de les qüestions pressupostàries dins del grup municipal, ha subratllat que “hi ha moltes incerteses respecte dels ingressos que planteja el govern municipal per l’autobloqueig al qual s’ha sotmès l’Estat”. “Aquests 83,5 milions que es plantegen d’augment de transferències de l’Estat requereixen d’uns pactes que de moment no hi són”, ha advertit.

Un altre punt que preocupa els republicans és “l’ambició pel que fa a l’endeutament”. “En un moment en què l’economia presenta incerteses de cara al futur i amb els tipus d’interès molt baixos, seria el moment en què l’Ajuntament, des d’un punt de vista ideològic, hauria d’apostar per un endeutament que generi inversió, activitat i serveis a la ciutadania i afronti els grans reptes”, ha reclamat Castellana.

Més notícies
L’IBI de Barcelona s’apujarà amb el pressupost “expansiu” del 2020
Notícia: L’IBI de Barcelona s’apujarà amb el pressupost “expansiu” del 2020
Comparteix
L'equip de govern anuncia que vol incrementar ingressos i despeses més d'un 9% i marca l'habitatge i l'emergència climàtica com a prioritats
Ernest Maragall: “No serem la contrapartida submisa d’un acord de pressupostos al Parlament”
Notícia: Ernest Maragall: “No serem la contrapartida submisa d’un acord de pressupostos al Parlament”
Comparteix
El cap de l'oposició separa la negociació del pressupost de l'aprovació dels comptes de la Generalitat i de la reacció dels comuns a la sentència
Maragall s’ofereix a aprovar el pressupost de Colau i Collboni “sense un xec en blanc”
Notícia: Maragall s’ofereix a aprovar el pressupost de Colau i Collboni “sense un xec en blanc”
Comparteix
El líder d'ERC a l'Ajuntament està disposat a fer "tot el que sigui possible"
JxCat alerta d’una “important càrrega fiscal” en el pressupost de Barcelona però negociarà
Notícia: JxCat alerta d’una “important càrrega fiscal” en el pressupost de Barcelona però negociarà
Comparteix
La regidora Neus Munté adverteix que el consistori preveu ingressos que no depenen de l'Ajuntament
Colau empeny ERC i JxCat cap al pressupost amb l’acord de la taxa turística
Notícia: Colau empeny ERC i JxCat cap al pressupost amb l’acord de la taxa turística
Comparteix
La foto dels quatre signants d'aquest dilluns podria ser el preludi d'un acord més global per aprovar els comptes municipals per al 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa