ERC creu que el govern municipal “no ha entès” la posició de Maragall amb el pressupost

Els regidors Jordi Coronas i Jordi Castellana reclamen als comuns i el PSC "ambició" amb l'endeutament

“Crec que han llegit l’article d’Ernest Maragall sobre la seva posició respecte del pressupost però que no l’han acabat d’entendre del tot”. Així d’irònic s’ha mostrat el regidor d’ERC portaveu del grup municipal, Jordi Coronas, en la seva primera valoració de la proposta de pressupost municipal que s’ha presentat aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona.

[r:1]

Segons Coronas, “presenten uns números amb increment d’ingressos i de despesa, per tant hi deu haver alguna intencionalitat política, però hauríem de tenir debat de fons previ”, els ha retret. Segons el republicà, “cal parlar de si volem endeutament o no per fer inversió i de com multipliquem aquest pressupost per potenciar una certa transformació en l’activitat econòmica de la ciutat, cosa que no veiem reflectida ni explicada”.

També s’ha queixat s’hagi fet “la presentació formal davant dels mitjans” abans que hagin pogut tenir “una trobada per parlar amb una mica de profunditat sobre quines polítiques de transformació reals volem per a la ciutat”. Tot i així, ha ratificat la disponibilitat per part d’ERC si hi ha “un pressupost que realment sigui ambiciós i de transformació, no només per a aquest any sinó que marqui les prioritats per als pròxims quatre anys”.

En el mateix sentit, el regidor Jordi Castellana, encarregat de les qüestions pressupostàries dins del grup municipal, ha subratllat que “hi ha moltes incerteses respecte dels ingressos que planteja el govern municipal per l’autobloqueig al qual s’ha sotmès l’Estat”. “Aquests 83,5 milions que es plantegen d’augment de transferències de l’Estat requereixen d’uns pactes que de moment no hi són”, ha advertit.

Un altre punt que preocupa els republicans és “l’ambició pel que fa a l’endeutament”. “En un moment en què l’economia presenta incerteses de cara al futur i amb els tipus d’interès molt baixos, seria el moment en què l’Ajuntament, des d’un punt de vista ideològic, hauria d’apostar per un endeutament que generi inversió, activitat i serveis a la ciutadania i afronti els grans reptes”, ha reclamat Castellana.

Més informació

Nou comentari