Maragall s’ofereix a aprovar el pressupost de Colau i Collboni “sense un xec en blanc”

El líder d'ERC a l'Ajuntament està disposat a fer "tot el que sigui possible"

Ernest Maragall s’obre a aprovar els pressupostos de l’Ajuntament. El líder del grup d’ERC al consistori i el president de la Comissió d’Economia i Hisenda, Jordi Castellana, han signat una carta conjunta publicada a La Vanguardia en què han afirmat que els republicans faran “tot el que sigui possible perquè Barcelona disposi dels millors pressupostos”. 

“Sense que això sigui un xec en blanc”, han matisat. Maragall i el responsable de pressupostos a ERC han assegurat que els “agradaria” poder aprovar els pressupostos. Sempre, però, que resolguin quatre reptes que situen els republicans: la lluita contra la desigualtat social, augment del poder adquisitiu de les “classes treballadores”, compromís “decidit” contra el canvi climàtic, i la millora dels serveis públics. 

Els republicans aposten per “ajustos” pel que fa als ingressos, apujant impostos al sector del turisme i a les plataformes tecnològiques que fan “ús intensiu de l’espai públic”. A més, volen revisar la despesa estudiant els programes en curs per “verificar-ne l’eficiència social i econòmica”. 

Una de les exigències que situen per a l’elaboració dels pressupostos de 2020 és que permetin “desplegar polítiques d’àmbit metropolità” en àmbits com el dret a l’habitatge, la mobilitat, la seguretat o la connexió entre la formació i la feina. 

Suport a pressupostos d’anys següents

El líder d’ERC al consistori i el responsable de pressupostos del partit han deixat entreveure, també, el suport dels republicans als següents pressupostos més enllà dels de l’any que ve. A la carta admeten que els reptes que plantegen necessiten “una programació pressupostària”. Així, necessitarà una mirada a llarg termini i “d’horitzó ample”. I ERC es mostra disposada a sumar: “Tot fent possible la majoria que exigeixen els projectes de transformació real”. 

Més informació

Nou comentari