Maragall demana evitar les “actituds xenòfobes” davant del pic de fets delictius

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha advertit dels brots de xenofòbia que taquen les protestes veïnals a la Verneda i el Besòs. El líder republicà ha avisat que “estan apareixent portaveus de l’extrema dreta que intenten organitzar veïns”. És el cas de les manifestacions als barris del districte de Sant Martí, tal com va publicar el TOT Barcelona.

“Reforcem la policia però no generem alarma ni fomentem actituds xenòfobes”, ha demanat Maragall en una entrevista a Aquí, l’estiu​, a la Ser. El president del grup republicà al consistori ha esmentat una “tempesta perfecta” com a causa de la situació de pic de fets delictius que viu Barcelona: el creixement de la ciutat i l’augment de la desigualtat per la crisi. Davant d’aquest context, Maragall ha rebutjat les polítiques de “llei i ordre” com a solució.

A més, ha negat qualsevol relació entre manters i inseguretat, com va fer el conseller d’Interior, Miquel Buch, tot i que després va matisar les seves paraules. “La pitjor manera de solucionar el problema del top manta és des del punt de vista de la seguretat”, ha dit Maragall.

Comentaris

    Ramon Agost 30, 2019 | 11:38
    Això, és el que li preocupa al molt miserable!

Nou comentari

Més notícies

Tres causes i dues conseqüències del pic d’inseguretat a Barcelona

Tres experts en seguretat descarten que la capital catalana sigui insegura i donen les causes de l'augment de fets delictius

Brots xenòfobs taquen les protestes del Besòs i la Verneda

Partits com Vox i veïns que comparteixen la seva ideologia intenten sucar pa en la reivindicació diària de més seguretat i neteja als dos barris