Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC acusa Colau d’apropiar-se del seu pla d’extraescolars
  • CA

ERC treu fum per l’anunci de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre el pla de beques extraescolars. “Ens han sorprès les formes i la poca ètica i consideració política amb els grups proposants i ho lamentem profundament”, ha denunciat la regidora republicana Gemma Sendra. “Aquest és un tema proposat pel nostre grup, inclòs dins del pacte d’educació i creiem que no era la manera d’anunciar-lo [a través de la conferència anual L’alcaldessa respon]. El primer grup municipal a l’Ajuntament ha lamentat l’anunci “de manera unilateral” de l’alcaldessa.

L’Ajuntament destinarà 23 milions d’euros durant 2022 i 2023 per dotar un programa de beques per promoure l'”accés universal i generalitzat” d’alumnes de tres a 16 anys a activitats extraescolars. El pla començarà a implantar-se als barris més desfavorits i es preveu que s’estengui en uns dos anys a tota la ciutat. Malgrat tot, ERC ha informat que el pla forma part del pacte per l’educació al consistori, un projecte a 10 anys vista i que planteja una transformació i canvi de rumb en aquesta matèria. Un pla, també, que s’està endarrerint per motius desconeguts, ha explicat la regidora republicana d’aquest ram.

“Les coses s’han de fer d’una altra manera”, ha lamentat el partit que lidera Ernest Maragall a Barcelona. Així mateix, han assegurat que moltes entitats estan treballant en aquest pacte des de fa molt de temps. “És un dels temes que crea desigualtats i, com vam dir a la nostra proposta de pacte, sobretot passa als barris més vulnerables. Per tant, donarem suport a què es faci. Demanem que es faci tenint present l’ecosistema de la ciutat, amb criteris de qualitat, incorporant el sector cultural i artístic en les propostes… I que això no sigui un motiu més de precarietat en aquest sector”, ha afirmat la regidora d’educació.

Altres precedents

L’Ajuntament diversos cops ha fet anuncis que prèviament havien estat pactats amb ERC. Un d’ells, la creació d’un nou espai de jocs infantils en una masia del segle XVIII, al Camp de l’Arpa del Clot. El més recent d’ells, però, la rehabilitació de l’Hivernacle de Ciutadella, que començarà al juliol. Un altre exemple, la compra de l’Ajuntament de 50 locals comercials, entre ells el de El Ingenio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa