Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona compra 50 locals comercials, entre ells el de ‘El Ingenio’
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona comprarà 50 locals comercials a peu de carrer per llogar-los a projectes econòmics, socials i culturals per crear “sinergies” amb el barri. L’operació, dins del programa de baixos de protecció oficial ‘Amunt persianes’, suposarà una inversió de 16 milions d’euros. El consistori ha rebut ofertes per adquirir 88 locals i n’ha triat els 50 que més s’ajustaven a la filosofia del projecte.

Un cop es tanquin els serrells de la compra dels locals, s’obrirà una segona fase per llogar-los per sota de preu de mercat a projectes que ajudin a fer barri. “Mai abans una ciutat havia fet una operació d’aquestes característiques”, ha reconegut el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. El regidor de Pressupostos, Jordi Martí, ha qualificat l’operació de “la compra més important de tota la història municipal”.

Compres per districte

El districte de Ciutat Vella disposava d’una convocatòria pròpia per la necessitat de revitalitzar el comerç local i s’han tancat una desena d’operacions, entre elles la del local de la botiga centenària El Ingenio, tancada i sense llogater des del 2019. Tot i això, el districte amb més locals adquirits és les Corts (16). Entre els dos districtes sumen la meitat de les operacions. La resta de baixos s’han comprat a Horta-Guinardó (6), l’Eixample (5), Sant Martí (4), Sants-Montjuïc (3), Nou Barris (3), Gràcia (3) i Sant Andreu (1).

A més del local d’El Ingenio, l’Ajuntament també ha comprat l’antic estudi que el fotògraf Leopoldo Pomès tenia a l’avinguda Josep Tarradellas o la seu del sindicat USOC al carrer de Sant Rafael. L’operació més important s’ha efectuat a les Corts, on els 16 locals que s’han comprat formen part d’un únic lot situat al darrere del mercat municipal.

Amb tots els locals adquirits l’Ajuntament de Barcelona té previst crear una cartera de baixos de protecció oficial que periòdicament obrirà convocatòries per atraure projectes de barri. A banda del programa de compres, el consistori vol fer una borsa de lloguer de locals, tant públics com privats, per reobrir un centenar de baixos que ara estan en desús.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa