Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La rehabilitació de l’Hivernacle de Ciutadella començarà al juliol
  • CA

La rehabilitació de l’Hivernacle, situat al Parc de la Ciutadella de Barcelona, ja té data: juliol. Les obres, llargament esperades pel veïnat, que ha denunciat en nombroses ocasions l’actual estat de degradació d’aquest equipament construït amb motiu de l’Exposició Universal del 1888, tindran una duració d’un any. La decisió és fruit d’un acord entre el govern dels comuns i PSC amb ERC. Juntament amb aquest espai, el Palau del Marquès d’Alfarràs, al parc del Laberint d’Horta, també es restaurarà. El pressupost per recuperar l’Hivernacle, que ha estat 17 anys en desús, és de 2 milions d’euros. Quant al Palau del Marquès d’Alfarràs, al parc del Laberint d’Horta, la xifra ascendeix als 1,4 milions.

Les actuacions a l’Hivernacle, obra de Josep Amargó i Samaranch i projectat per l’arquitecte Josep Fontserè i Mestre, compten amb diverses actuacions per reparar les patologies estructurals que afecten tant la nau central, més alta, com les laterals, la nau Picasso i la nau Magnòlies. Després es restaurarà l’edifici patrimonial.

Respecte a la rehabilitació del Palau del Marquès d’Alfarràs es preveu una reestructuració total de l’espai, que comparà amb diferents fases d’actuació i que s’allargaran fins al 2023. La primera part de les obres comprèn la consolidació de l’estructura i els sistemes constructius de l’edifici. En aquesta línia, es treballarà en l’estructura, que pateix una degradació important. D’aquesta forma es garantirà la impermeabilització i la protecció dels elements patrimonials. Més tard es farà la rehabilitació de les façanes i les soleres, conservant-ne les característiques més remarcables, que doten la construcció d’un alt valor patrimonial, i s’adequarà l’edifici amb les instal·lacions bàsiques (elèctriques, desaigües i parallamps) per permetre’n l’ús posterior. El Palau del Marquès d’Alfarràs també està catalogat com a bé cultural d’interès nacional.

ERC ha celebrat l’anunci del consistori a través de Twitter. “Gràcies a la insistència d’ERC en el pressupost 2021 per reactivar-ne la rehabilitació i després d’una dura negociació. Arriba més tard del que tocava però es farà realitat. Ho celebrem”, ha assegurat Marina Gassol, regidora republicana i presidenta del districte de Ciutat Vella.

Nombroses queixes veïnals

A través de les xarxes socials han estat diversos els usuaris que han denunciat l’alt nivell de degradació que pateix l’Hivernacle.

El compte de Twitter Històries de Barcelona recuperava les imatges d’unes obres de restauració que es van fer en aquest espai durant els anys 50.

La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, al desembre va anunciar que el seu grup municipal interposava una denúncia al Departament de Cultura “per la inacció del govern de Colau-Collboni davant l’abandonament de l’Hivernacle al Parc de la Ciutadella”. Sigui com sigui, l’executiu municipal, ara sí, ha fixat data per recuperar aquest edifici històric.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TOM a gener 04, 2022 | 15:35
    TOM gener 04, 2022 | 15:35
    Ara tocará també el teatre Arnau que es cau a trossos, la muralla de la ciutat en el tram de Paral.lel amb Portal de Sta. Madrona que s'està degradant a marxes forçades i tants altres llocs deixats de la mà de la Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa