L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que crearà un espai de jocs i tallers infantils relacionats amb la natura dins de la masia de Can Miralletes, un edifici del segle XVIII que es conserva al barri del Camp de l’Arpa del Clot, al districte de Sant Martí. La comissió de govern del consistori ha aprovat tirar endavant la reforma de l’immoble, que tindrà un cost previst de 843.000 euros. Es preveu que les obres comencin el pròxim abril i que acabin cap a l’octubre.

L’Ajuntament ha explicat que les activitats que es volen programar a la masia giraran en torn a la protecció del medi ambient, el clima i altres temàtiques lligades a la cura dels jardins de l’edifici. Can Miralletes es preserva gairebé intacta. Amb la remodelació, es vol mantenir l’aspecte de l’edifici, reforçar l’estructura, redistribuir les estances i adequar l’entrada.

La masia es troba entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret, Conca i Indústria, a l’interior dels Jardins de Can Miralletes. L’Ajuntament pretén que “esdevingui un nou espai adreçat als nens i nenes i les famílies que visitin els jardins”. Per la seva banda, ERC ha recalcat que la rehabilitació de l’immoble formava part de les inversions per a 2021 que els republicans van pactar amb el bipartit de comuns i socialistes.

Ben conservada

L’immoble, d’un pis d’alçada, posseeix 290 metres quadrats de superfície “en força bon estat de conservació”, afirla el consistori. “Està construïda segons la tipologia estructural i les tècniques constructives de l’època -assenyala l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat- amb la planta pràcticament quadrada i la coberta inclinada a dos aigües. La casa manté les quatre parets exteriors de pedra i també les interiors, així com les bigues i algunes fusteries interiors“.

El districte de Sant Martí va encarregar un informe per conèixer l’estat i la seguretat de l’edificació, amb uns 300 anys d’història. El projecte aprovat contempla “actuacions per adaptar-la als nous requeriments arquitectònics i als requisits de la normativa actual en edificis” d’ús ciutadà, afegeix l’Ajuntament.

Dins de les obres, es planifica renovar peces de fusta de la construcció primigènia de la masia i es substituiran les que no són originals per unes altres per complir amb els requeriments d’eficiència energètica. També es repararà la coberta, es reformaran acabats i es crearà un nou espai comú per recuperar l’aspecte de l’escala original que, alhora, permetrà ubicar-hi un ascensor.

Nou comentari

Més notícies
Un ciclista circula pel carril bici del carrer Aragó / Europa Press

Colau vol ampliar més els carrils bici abans de les eleccions

L'Ajuntament es proposa estendre 32,6 quilòmetres nous per a ciclistes els dos pròxims anys
La ciclista colombiana Mariana Pajón explicant el robatori que ha patit a Barcelona / Instagram

Roben a una medallista olímpica a Barcelona: “Ens ho han tret tot”

Una ciclista colombiana revela el furt que ella i el seu marit han patit aquest cap de setmana mentre entrenaven al velòdrom d'Horta