Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall exigeix a Colau triï entre ell i els “carcellers” del PSC
  • CA

Unes tres-centes persones s’han aplegat aquest vespre a la plaça Orfila de Sant Andreu. ERC hi ha desembarcat tot l’estat major. Amb els caps de cartell per Barcelona, Ernest Maragall i Elisenda Alamany, el vicepresident Pere Aragonès i el candidat de facto a les europees, l’actual eurodiputat Jordi Solé. Maragall no s’ha estat per brocs i ha començat carregant amb desimboltura contra el PSC, Miquel Iceta i Jaume Collboni. Però no s’ha deixat de banda Ada Colau a qui ha criticat la seva “equidistància” amb els drets i les llibertats de Catalunya. Per això, Maragall ha reclamat el vot sobiranista perquè tot apunta que el 26M serà “O Colau o jo”. 

Maragall ha retret a l’actual alcaldessa el que ell considera seu festeig prioritari amb el PSC. Un partit que, a parer de Maragall, “forma part de la farsa democràtica” de l’Estat espanyol. “Estem decebuts amb un partit que es fa dir socialista però que no respecta ni els drets ni les llibertats ni Catalunya”, ha reblat.  Fins i tot, Maragall ha acusat Iceta, Pedro Sánchez i Collboni d’utilitzar el Parlament com si fos el seu pati particular.

Per això, ha proposat a Colau que decideixi si s’estima més pactar amb els “carcellers” o apostar per una fórmula que aculli les forces sobiranistes. “Senyora Colau, s’ha acabat el terreny de l’ambigüitat i l’equidistància”, ha ressaltat. “O comparteix espai amb totes les forces sobiranistes que demanem la llibertat dels empresonats i el retorn dels exiliats o comparteix espai amb els seus carcellers!”, ha assenyalat. El candidat republicà ha demanat el vot per garantir un alcalde independentista i una Barcelona que sigui la ciutat del Primer d’Octubre. “O Colau o jo”, perquè segons Maragall tot depèn d’un vot. 

Lloguers i legionaris

Per la seva banda, el seu tiquet electoral, Elisenda Alamany també ha disparat directe a Ada Colau, la seva excompanya de partit. “En aquest barri, fa quatre anys hi havia il·lusió pel canvi de govern, ara continua esperant respostes”, ha sentenciat. L’exdiputada dels Comuns ha demanat el vot per acabar amb un dels problemes més greus, que a parer seu, pateix el barri: l’especulació. “Aquest és un dels districtes on els sous són més baixos i el preu del lloguer més alt, és insostenible”, ha expressat. Per això ha reclamat “lideratge” i que el proper govern local pensi en Barcelona com “a capital”. En el capítol de les propostes més aplaudides pel públic ha estat el compromís de Maragall de treure ““ferida oberta del feixisme” que suposa tenir els Legionaris a les antigues casernes d’Artilleria de Sant Andreu.

Més notícies
Collboni diu que Maragall traslladarà “batalles” de l’independentisme a l’Ajuntament si guanya
Notícia: Collboni diu que Maragall traslladarà “batalles” de l’independentisme a l’Ajuntament si guanya
Comparteix
El candidat del PSC creu que ERC està "vigilada de reüll" pel PDECat i la CUP
Maragall, Collboni i Artadi arremeten contra els comuns per la dimissió de Vidal
Notícia: Maragall, Collboni i Artadi arremeten contra els comuns per la dimissió de Vidal
Comparteix
El republicà ironitza que "ja no en queden gaires per marxar", el cap de llista del PSC titlla la regidora d'irresponsable i JxCat retreu a Colau "falta de transparència"
Maragall reivindica “tornar a ser amic de la Barceloneta” després del “parèntesi” de Colau
Notícia: Maragall reivindica “tornar a ser amic de la Barceloneta” després del “parèntesi” de Colau
Comparteix
L'alcaldable d'ERC titlla el mandat de la líder dels Comuns "d'error" i diu que ell complirà les expectatives
Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
Notícia: Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
Comparteix
Xavier Trias reclama el vot útil per a Junts per Catalunya amb Joaquim Forn i Elsa Artadi al capdavant de la candidatura
Maragall urgeix la governança real metropolitana “que es podria haver tingut fa 30 anys”
Notícia: Maragall urgeix la governança real metropolitana “que es podria haver tingut fa 30 anys”
Comparteix
"Ara toca", assevera el candidat d’ERC, que recull el testimoni actualitzat d’una de les grans batalles de Pasqual Maragall | Carrega contra "el tòpic conservador" que l’AMB pugui ser un "contrapoder"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa