Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni diu que Maragall traslladarà “batalles” de l’independentisme a l’Ajuntament si guanya

El candidat del PSC, Jaume Collboni, ha alertat que, si guanya, Ernest Maragall traslladaria l’actitud de “bloqueig” d’ERC amb el PSC a la Generalitat després que els republicans hagin certificat el seu no a la proposta del PSOE perquè Miquel Iceta sigui president del Senat. A més, ha avisat que el candidat d’ERC podria traslladar les “baralles internes” entre els partits independentistes a la plaça Sant Jaume. “Aquestes fugides endavant que fa ERC també tenen a veure amb la competència interna entre els partits independentistes, per veure qui és més radical, i jo no vull un alcalde i un govern de tan poca talla”, ha dit.

Collboni creu que el possible veto al nomenament de Miquel Iceta com a senador al Parlament per part dels partits independentistes “trenca les regles del joc” i és “sectari”. A més, creu que fa preveure el que ERC, si guanya les eleccions municipals, farà a Barcelona, que és “posar la ciutat al servei de l’independentisme”. En una roda de premsa a l’Agència EFE, el candidat  socialista ha dit que els republicans se senten “vigilats de reüll” pel PDECat i la CUP i per això ha assegurat que els d’Oriol Junqueras són “els primers a fer saltar la via de diàleg i els primers en atiar el conflicte”. També en aquest sentit ha rebutjat que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, sigui alcalde: “No vull que estigui més pendent del conflicte intern que d’allò que interessa a la ciutat”, ha dit.

L’alcaldable creu que és “inèdit” vetar un senador autonòmic i “serà la primera vegada a la història que passi”. “El 2016, ERC va votar Garcia Albiol i ara diuen que no votaran a Iceta”, ha criticat. Per tot plegat, Collboni creu que queda demostrat que els republicans “s’han saltat les regles democràtiques de nou” i “no són el partit moderat i dialogant que diuen ser”. També ha criticat que “cada vegada que hi ha la voluntat de proposar una solució, el primer partit que bloqueja és ERC”, en referència al rebuig dels pressupostos del govern espanyol.

Collboni ha dit que en cas que dijous es materialitzi el bloqueig al nomenament com a senador autonòmic de Miquel Iceta a la cambra catalana, “serà una pèssima notícia per Catalunya”. Iceta “és català, federalista i ha defensat la via del diàleg i l’acord per a resoldre el conflicte”, ha dit l’alcaldable.

Sobre la petició d’ERC al PSC perquè Iceta faci una visita als presos, Collboni ha reiterat que els socialistes no “mercadejaran” per un nomenament que hauria de ser “automàtic”. “No hi ha negociacions polítiques en aquest cas i a cap partit se li havia acudit qüestionar-ho”, ha retret el candidat, que ha apel·lat al sentit “institucional” de membres dels altres partits que sentin “vergonya aliena” per “l’espectacle” d’ERC. Si el nomenament no tira endavant, Collboni creu que hi ha “possibilitats de recórrer aquesta decisió” tot i que ha rebutjat “haver de tornar a la via judicial” perquè “se salten les regles”. 

Collboni advoca per un govern “pro Barcelona”

Preguntat pels pactes en cas de victòria, Collboni ha assegurat que parlarà amb tothom “excepte amb els extremistes”, tot i que ha rebutjat concretar qui entra dins d’aquesta categoria o si el PP i Manuel Valls hi són, a banda de les forces independentistes. Ha insistit en un govern “pro Barcelona”. També s’ha referit a la proposta d’entrar al govern de Colau i la CUP: “Només ens faltava la CUP en aquest ball”, ha carregat. Per tot plegat, ha reivindicat fer “política des de la centralitat”. Collboni tampoc ha tancat la porta a un acord amb Colau i s’ha limitat a dir que no pot confiar en algú que va trencar l’acord de govern. En aquest sentit, ha tret pit de reivindicar Lluís Rabell i Joan Coscubiela i ha retret a Colau que no ho faci.

La victòria de l’ANC a la Cambra de Comerç, “una mala notícia”

Collboni ha descrit també com una “mala notícia” la victòria de l’ANC a la Cambra de Comerç. “No només perquè guanya una opció ideològica que no comparteixo, sinó que és pitjor la politització de la cambra i les institucions econòmiques de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix