Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall reivindica “tornar a ser amic de la Barceloneta” després del “parèntesi” de Colau
  • CA

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat aquest dilluns la candidata dels Comuns Ada Colau d'”aferrar-se “com un clau ardent al socialisme repressor del 155”. Ha dit que el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, és “l’ambaixador pregoner del 155” i “missatger de la por” pels drets individuals i col·lectius de la ciutat. En un acte a la costa del districte de Ciutat Vella, Maragall, a més, ha defensat que “l’Ajuntament tornarà a ser amic de la Barceloneta” després que la gestió de l’actual alcaldessa els hagi “donat l’esquena” en plena crisi del turisme i el preu de l’habitatge. Per això, ha considerat el mandat de Colau com “error” i “parèntesi”, ja que no ha complert amb les expectatives generades, ha proclamat.

En aquest sentit, l’alcaldable d’ERC ha reivindicat l’aposta per regular els preus dels lloguers d’acord amb la conselleria de Justícia i controlar els pisos turístics. “El turisme és un èxit però no podem ser-ne víctimes sinó que hem de ser protagonistes i beneficiaris”, ha subratllat. 

La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha reivindicat que “davant dels principals problemes que pateix la Barceloneta”, com són la pressió turística, la convivència, la seguretat o la brutícia, “calen respostes efectives i per oferir-les necessitem governs forts i solvents que sàpiguen on van. Barcelona no avançarà amb un govern tancat en si mateix i aïllat”. Tot i així, ha apel·lat a l'”esperança” que va generar Colau quan va guanyar les eleccions fa 4 anys i ha dit que cal convertir-les amb un projecte real de la mà d’ERC. 

En un acte en què també han parlat Marina Gassol –com a candidata al districte– i la consellera Teresa Jordà, Jordi Coronas – número 5 a la llista de Maragall– ha explicat que “parlar de seguretat pública és d’esquerres. Perquè si no en parlem, regalem el discurs de la seguretat a les dretes, un discurs basat únicament en la promesa de més policies”. “I és cert, en fan falta uns 500”, ha reconegut, “però sobretot necessitem més policia fent de policia”. En aquest sentit, ha avançat que “volem que la guàrdia urbana torni a ser referent i treballarem amb els recursos i la preparació perquè esdevingui un cos que ajudi els veïns i veïnes a viure en una ciutat més justa i amb més llibertat.

Més notícies
Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
Notícia: Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
Comparteix
Xavier Trias reclama el vot útil per a Junts per Catalunya amb Joaquim Forn i Elsa Artadi al capdavant de la candidatura
Maragall urgeix la governança real metropolitana “que es podria haver tingut fa 30 anys”
Notícia: Maragall urgeix la governança real metropolitana “que es podria haver tingut fa 30 anys”
Comparteix
"Ara toca", assevera el candidat d’ERC, que recull el testimoni actualitzat d’una de les grans batalles de Pasqual Maragall | Carrega contra "el tòpic conservador" que l’AMB pugui ser un "contrapoder"
L'alcaldable Manuel Valls a l'esmorzar-col·loqui de Fórum Europa Tribuna Catalunya. | ACN
Valls es reivindica com el “vot útil” per evitar “l’aliança” entre Maragall i Colau
Notícia: Valls es reivindica com el “vot útil” per evitar “l’aliança” entre Maragall i Colau
Comparteix
El candidat amb el suport de Ciutadans vol evitar que l'independentisme guanyi a l'Ajuntament com ha fet a la Cambra de Comerç
Colau vol rebaixar la T-Mes i la T-Jove amb la taxa turística
Notícia: Colau vol rebaixar la T-Mes i la T-Jove amb la taxa turística
Comparteix
La candidata a la reelecció ha plantejat augmentar la taxa per abaratir els títols de transport

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa