Maragall reivindica “tornar a ser amic de la Barceloneta” després del “parèntesi” de Colau

L'alcaldable d'ERC titlla el mandat de la líder dels Comuns "d'error" i diu que ell complirà les expectatives

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat aquest dilluns la candidata dels Comuns Ada Colau d'”aferrar-se “com un clau ardent al socialisme repressor del 155”. Ha dit que el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, és “l’ambaixador pregoner del 155” i “missatger de la por” pels drets individuals i col·lectius de la ciutat. En un acte a la costa del districte de Ciutat Vella, Maragall, a més, ha defensat que “l’Ajuntament tornarà a ser amic de la Barceloneta” després que la gestió de l’actual alcaldessa els hagi “donat l’esquena” en plena crisi del turisme i el preu de l’habitatge. Per això, ha considerat el mandat de Colau com “error” i “parèntesi”, ja que no ha complert amb les expectatives generades, ha proclamat.

En aquest sentit, l’alcaldable d’ERC ha reivindicat l’aposta per regular els preus dels lloguers d’acord amb la conselleria de Justícia i controlar els pisos turístics. “El turisme és un èxit però no podem ser-ne víctimes sinó que hem de ser protagonistes i beneficiaris”, ha subratllat. 

La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha reivindicat que “davant dels principals problemes que pateix la Barceloneta”, com són la pressió turística, la convivència, la seguretat o la brutícia, “calen respostes efectives i per oferir-les necessitem governs forts i solvents que sàpiguen on van. Barcelona no avançarà amb un govern tancat en si mateix i aïllat”. Tot i així, ha apel·lat a l'”esperança” que va generar Colau quan va guanyar les eleccions fa 4 anys i ha dit que cal convertir-les amb un projecte real de la mà d’ERC. 

En un acte en què també han parlat Marina Gassol –com a candidata al districte– i la consellera Teresa Jordà, Jordi Coronas – número 5 a la llista de Maragall– ha explicat que “parlar de seguretat pública és d’esquerres. Perquè si no en parlem, regalem el discurs de la seguretat a les dretes, un discurs basat únicament en la promesa de més policies”. “I és cert, en fan falta uns 500”, ha reconegut, “però sobretot necessitem més policia fent de policia”. En aquest sentit, ha avançat que “volem que la guàrdia urbana torni a ser referent i treballarem amb els recursos i la preparació perquè esdevingui un cos que ajudi els veïns i veïnes a viure en una ciutat més justa i amb més llibertat.

Més informació

Nou comentari