Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall, Collboni i Artadi arremeten contra els comuns per la dimissió de Vidal
  • CA

La precipitada sortida de Mercedes Vidal del govern d’Ada Colau ha aixecat polseguera entre les candidatures rivals, a dues setmanes de les eleccions municipals. Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Elsa Artadi (JxCat) han estat els primers en criticar la dimissió. El candidat republicà ha reaccionat amb sarcasme: “Forma part d’un hàbit quasi setmanal, ja no en queden gaires per marxar”. Segons el republicà “és un indici massa explicit d’una descomposició d’un projecte i una etapa”, que veu “inevitable associar al creixent personalisme del model” dels comuns. Tot i que ha manifestat el seu “respecte a les decisions personals” de la regidora, ha considerat que els comuns acusen el seu pas per la institució: “Venien a canviar l’ajuntament i l’ajuntament els ha canviat a ells”.

Collboni titlla Vidal d’irresponsable

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, creu que la dimissió de Vida és “inexplicable” i resulta una evidència més que hi ha un procés de “diàspora i descomposició” de l’espai polític de BComú, segons informa l’ACN. Collboni ho relaciona amb el “gir” en la política de Colau, que “va començar no recolzant Coscubiela al Parlament i va trencar un govern d’esquerres”, en referència al pacte que els socialistes mantenien amb Barcelona en Comú a l’Ajuntament fins al novembre del 2017. D’altra banda, creu que és “irresponsable” la sortida de la regidora quan falten dues setmanes per a les eleccions i els ha instat a “deixar de banda la politiqueria i les batalles internes” i resoldre els problemes de la ciutat.

[r:1]

De fet, per a Collboni és “irresponsable” que Vidal deixi el càrrec quan hi ha noves vagues de metro convocades i ha demanat a Colau quina resposta donarà a aquestes aturades sense la regidora de Mobilitat.

Artadi acusa Colau de “falta de transparència”

La candidata número dos de JxCat per Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat Colau de “falta de transparència” per no informar en el seu moment de la decisió de la regidora de BComú. “Ho hem sabut aquest dimarts però ho va fer el 25 d’abril. El govern municipal que hauria de ser el govern de la transparència i la participació ha estat una altra gran mentida. Hi ha gent del govern que abandona i no n’informen a la ciutadania”, ha lamentat, segons recull Europa Press.

Segons Artadi, abans de les eleccions es va celebrar un ple municipal, al qual Vidal va assistir, però “ningú no va donar explicacions sobre si havia deixat o no el govern, i això ho és tot menys transparència”. “Ja entenc que estàvem tot just abans d’unes eleccions i ara abans d’unes altres, però un dels grans temes que necessitem és que hi hagi democràcia real, i això no és transparència ni res”, ha resolt.

Més notícies
Un cartell anuncia afectacions de la vaga de metro davant l'aglomeració de passatgers, en una imatge d'arxiu / ACN
Aglomeracions i restriccions d’accés de passatgers al metro per la vaga
Notícia: Aglomeracions i restriccions d’accés de passatgers al metro per la vaga
Comparteix
Les aturades d'avui es repetiran els dies 20 i 24 de maig
Mercedes Vidal abandona el govern d’Ada Colau a dues setmanes de les eleccions
Notícia: Mercedes Vidal abandona el govern d’Ada Colau a dues setmanes de les eleccions
Comparteix
A l'abril va deixar la llista electoral per les tensions entre EUiA i BComú i ara força al govern municipal a una substitució precària a un mes de la fi del mandat
Gala Pin i Mercedes Vidal també pleguen i deixen la llista de Colau
Notícia: Gala Pin i Mercedes Vidal també pleguen i deixen la llista de Colau
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella ho atribueix a "falta d'energia" i la de Mobilitat a les tensions internes dins dels comuns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa