Bou equipara Macià i Puigdemont amb Tejero

El candidat del PP demana que es rebategi la plaça que porta el nom del 122è president de la Generalitat perquè va ser "colpista"

El candidat del PP a l’Ajuntament, ​​Josep Bou, ha comparat Francesc Macià i Carles Puigdemont amb Antonio Tejero, el guàrdia civil que va intentar donar un cop d’estat el 23 de febrer de 1981. Tejero va irrompre al Congrés dels Diputats pistola en mà i va fer un crit que va passar a la història: “¡Quieto todo el mundo!”. L’alcaldable del PP ha considerat que el guàrdia civil no mereixeria una plaça a Barcelona, com tampoc n’han de tenir Macià ni Puigdemont. Del president a l’exili, a més, ha dit que la seva actuació és encara més greu perquè va declarar la república de Catalunya.

[r:1]

El cap de llista popular ja va proposar canviar el nom de la plaça Francesc Macià pel de Montserrat Caballé, perquè veu en la cantant una persona estimada per tothom i que ha millorat la imatge de la ciutat.

Ha afirmat que l’alcaldessa ​​Ada Colau canvia el nomenclàtor dels carrers a lliure albir, per política i “sectarisme pur”, i ha demanat que es decideixi democràticament en els districtes, criticant el canvi de nom de la plaça Llucmajor, que va passar a dir-se de la República, i s’ha preguntat a quina república fa referència.

“On és Joan Antoni Samaranch? On és Adolfo Suárez? On és Dalí? Gent que ha fet moltíssim per Barcelona i per Catalunya”, i ha apostat per normalitzar Barcelona ​​amb noms de carrers que siguin acceptats per tothom, fent partícips els veïns, i també ha proposat canviar Companys per Samaranch i dedicar un carrer a Freddy Mercury.

Cinc d’Oros i Rubianes

Ha lamentat el canvi de plaça Joan Carles I per Cinc d’Oros, i la del carrer Almirall Cervera: “Un heroi que no té res de polític, que era un militar que, pobret, el van sacrificar. El treuen i posen al senyor Rubianes. Si el senyor Rubianes ha de tenir un carrer, doncs que el tingui, però que no treguin Almirall Cervera “.

Sobre el carrer Príncep d’Astúries, ha explicat que el PP va proposar canviar-ho pel de Princesa d’Astúries, però finalment se li va posar Riera de Cassoles -per iniciativa veïnal i votació al districte-: “És una cosa petita i provinciana, Barcelona ha de tenir grans noms”, entre els que hauria d’haver també alguna figura europeista.

També ha lamentat la retirada de l’estàtua dedicada a Antonio López López, Marquès de Comillas, a qui ha definit com probablement l’empresari més important del segle XX, que va ser mecenes de Mossèn Cinto Verdaguer i va crear l’empresa Trasmeditarránea: “Deien que era ‘negrer’, és que no entenc res. La justícia és el que creiem en cada moment a través dels temps, el que ara és just, d’aquí a 30 anys no ho serà”.

Ha defensat que els consellers del districte tinguin veu en els canvis de nom, i que es consulti amb els veïns i comerciants, “que són els que el viuen”, i perquè creu que és el que dóna llibertat i democràcia.

Més informació

Comentaris

  Serafí Bandarra i Grataconys 16/05/2019 7:04 pm
  Aquest acaba de "rematar" al PP,jo no si qui els anomena,però deunido
  odisea 16/05/2019 3:00 pm
  Asi son como el Tejero de los vuestros.
  Ruc 16/05/2019 2:19 pm
  Aquest bou és un perill públic, que només pot representar els peperus i al pablo tarado el fraCasado
  Joanka 16/05/2019 1:45 pm
  Home per comparar que no quedi... tot i que segons qui és el que fa les compracions no cal ni escoltar-les. Aquest senyor sembla que amb els seus idearis estaria millor amb franco, hitler, pinoches, videla, o qualsevol dictador africa per posar exemples molt grafics.

Nou comentari