Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou: “Català i castellà són idiomes espanyols i un va créixer més que l’altre per la Reconquesta”

El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals d’aquest 2019, Josep Bou, ha titllat de “biaix sectari” que s’imposin multes per no atendre en català els clients. És la seva opinió sobre la sanció per part de la Generalitat a l’empresa Business Society Barcelona.

Segons Bou, es poden “posar cartells en anglès, italià i arameu” i no es rebrà sanció, mentre que si el cartell és en castellà sí que es multarà “només perquè no és en català”. “Això és intolerable en un país modern com Espanya”, ha lamentat Bou. El candidat ha obviat que el cas al qual es referia no té res a veure amb la retolació i que, en tot cas, quan s’imposen sancions per algun rètol és perquè no existeix la versió en català, no perquè n’hi hagi en castellà o qualsevol altra llengua.

Sigui com sigui, en les declaracions a la premsa que ha fet avui a Nou Barris, el candidat dels populars ha denunciat la multa de 1.600 euros imposada a l’empresa immobiliària per haver-se negat a atendre en català una clienta, després de la denúncia de Plataforma per la Llengua, i ha avisat que es posarà en contacte amb l’empresa per ajudar-los a actuar.

Bou ha recordat que ell mateix va ser multat per no retolar en català a una de les seves fleques, i ha trobat irònic que el president aleshores fos José Montilla. “Un senyor de Còrdova sanciona un senyor de Vic [població on va néixer ell] per posar una paraula en castellà, coses de la vida”, ha etzibat. Així, el candidat ha assegurat que el català i el castellà són “dos idiomes espanyols exactament iguals” però que un “va créixer més que l’altre”. “Coses de Jaume I i de la Reconquesta”, ha fet broma.

Pel que fa a l’escolarització dels nens, Bou ha lamentat que no es pugui escollir el centre d’ensenyament ni l’idioma de les classes, i ha proposat que qui vulgui estudiar en castellà pugui fer-ho “sempre que tothom s’entengui”. Així, una solució que hi veu és que com a mínim el 25% de l’ensenyament en cada escola sigui en castellà, i que qui vulgui la totalitat dels estudis en aquest idioma pagui per fer-ho. Segons ell, si la llengua materna és diferent de la de l’escola “s’està perjudicant la família”.

Bou ha aprofitat la celebració del Dia de la Família per demanar més ajuts a les famílies que, segons ha opinat, són “la base” de la societat. En aquest sentit, ha insistit en una proposta ja llançada i que ha assenyalat que el PP s’ha fet seva durant la campanya segons la que es destinaria 600 euros mensuals per al tercer fill d’una família durant els tres primers anys de vida.

El candidat del PP ha fet la roda de premsa a Nou Barris, on el partit ha organitzat unes jornades en el marc de la campanya municipal, i ha assegurat que s’hi sent “com a casa”. De fet, ha explicat que hi va viure durant més de trenta anys i, tornant a l’àmbit lingüístic, ha afirmat que mai va sentir “cap disputa” per la llengua.

Més notícies

Bou: “Si el separatisme obté l’alcaldia s’estimarà més Barcelona, però serà greu per a Catalunya”

Notícia: Bou: “Si el separatisme obté l’alcaldia s’estimarà més Barcelona, però serà greu per a Catalunya”
Comparteix
El candidat del PP en les eleccions municipals es nega a considerar Vox d'extrema dreta|Espera vots de Nou Barris, tot i que "ha canviat molt amb la immigració"
Notícia: Bou: “Si el separatisme obté l’alcaldia s’estimarà més Barcelona, però serà greu per a Catalunya” - Mobile

Bou vol desfilades de l’exèrcit a Barcelona per “tranquil·litzar” Europa

Notícia: Bou vol desfilades de l’exèrcit a Barcelona per “tranquil·litzar” Europa
Comparteix
El candidat del PP ha assistit d'espectador a la jura de bandera per a civils que es feia a la caserna del Bruc | El candidat de Vox hi ha participat
Notícia: Bou vol desfilades de l’exèrcit a Barcelona per “tranquil·litzar” Europa - Mobile

Bou vol fer un cens de MENA i expulsar els reincidents

Notícia: Bou vol fer un cens de MENA i expulsar els reincidents
Comparteix
El candidat del PP aposta per repatriar aquells que tinguin família
Notícia: Bou vol fer un cens de MENA i expulsar els reincidents - Mobile

Bou promet que es “deixarà la pell” perquè Barcelona “no sigui mai capital d’una república catalana”

Notícia: Bou promet que es “deixarà la pell” perquè Barcelona “no sigui mai capital d’una república catalana”
Comparteix
El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona promet "alliberar" la ciutat de populisme, separatisme, CDR, narcopisos i manters
Notícia: Bou promet que es “deixarà la pell” perquè Barcelona “no sigui mai capital d’una república catalana” - Mobile

Bou s’enfila a una bastida i apaga un incendi al costat de la seu del PP

Notícia: Bou s’enfila a una bastida i apaga un incendi al costat de la seu del PP
Comparteix
L'alcaldable ha aconseguit extingir les flames gràcies a un extintor que han agafat a les oficines dels populars al carrer Comte Urgell
Notícia: Bou s’enfila a una bastida i apaga un incendi al costat de la seu del PP - Mobile

Nou comentari

Comparteix