Bou vol desfilades de l’exèrcit a Barcelona per “tranquil·litzar” Europa

El candidat del PP ha assistit d'espectador a la jura de bandera per a civils que es feia a la caserna del Bruc | El candidat de Vox hi ha participat

El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals d’aquest 2019, Josep Bou, ha proposat aquest dissabte que es facin periòdicament desfilades de l’exèrcit espanyol a la ciutat per “normalitzar” la situació política a Catalunya respecte d’Espanya, “anar tots de la mà i evadir enfrontament”. Segons els seus plans, haurien de participar-hi els cossos de terra, mar i aire, inclosa la brigada de paracaigudistes, a la qual ell va pertànyer.

Bou ha defensat aquesta proposta, que forma part de la seva campanya electoral com a alcaldable, abans d’assistir com a públic a la jura de bandera de civils que es feia a la caserna del Bruc de Barcelona. Segons ell, el fet que es fessin desfilades militars faria que “Europa ens mirés amb més tranquil·litat”. “Entendrien que aquí hi ha una normalitat, que l’enfrontament que hi ha l’han provocat els polítics i no el poble”, ha puntualitzat.

Ha afegit que no proposa “res especial i espectacular”. “Si cal, que es faci una cosa més petita que a Madrid per estalviar, amb menys unitats, perquè és veritat que és costós”, ha admès.

El candidat de Vox jura bandera 

Bou ha assistit només com a espectador a la jura de bandera del Bruc, perquè assegura que ell ja va jurar bandera una vegada i va ser “per a tota la vida”. En canvi, el candidat a l’alcaldia per Barcelona de Vox, Ignacio Garriga, sí que hi ha participat activament.

Crítiques a Torra i Colau per no haver rebut Felip VI 

El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha titllat d’error i de “perjudicial per a Barcelona” que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, no rebessin el Felip VI, rei d’Espanya, durant la inauguració de l’Automobile 2019. “Havien d’estar a l’altura i donar-hi suport, què pensarà Europa?”, s’ha lamentat. Durant una roda de premsa davant el saló, Bou ha aprofitat aquesta tarda per valorar la proposta de Colau de reconvertir alguns pavellons de la Fira en habitatge social i ha assegurat que “és un acudit” perquè, segons ell, a Barcelona hi ha més de 100 solars que es podrien edificar. Després de les declaracions, Bou ha visitat el saló de l’automòbil.

Més informació

Nou comentari