Bou es declara favorable al dret d’autodeterminació del Sàhara

El candidat del PP assegura que el poble sahrauí sí que és una “nació sense estat”, no com Catalunya

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, s’ha mostrat partidari del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, després que en la presentació del candidat s’ha recordat que va ser voluntari per participar en la Marxa Verda, tot i que finalment no hi va poder anar. L’empresari ha afirmat que el del poble sahrauí sí que és “un dret a l’autodeterminació”, perquè és una “nació sense estat”, però ha afirmat que “no va poder ser; la història ha estat cruel” amb el poble sahrauí, que va quedar “escombrat”.

Preguntat per una bicapitalitat de Madrid i Barcelona, Bou considera que la ciutat té “altres camins” i “altres oportunitats”, com ser la “capital de la Mediterrània”. Per al candidat dels populars, “no té cap sentit” parlar de cocapital i creu que Barcelona no s’hi ha de comparar. En el mateix cicle d’entrevistes, l’actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va reclamar al futur govern espanyol recuperar el conveni de bicapitalitat cultural. “Madrid és la capital d’Espanya i Barcelona, la de Catalunya. Una Catalunya que ha de ser lleial. Si ho som, traurem el que vulguem; mentrestant, malament”, ha advertit.

El Prado a Barcelona i el zoo amb aire condicionat

En el cicle d’entrevistes ‘Objectiu Barcelona’, organitzat per Barcelona Global, Bou també ha proposat que el Museu del Prado i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia obrin una delegació a la capital catalana. L’alcaldable ha destacat que fins i tot es podria anomenar “Museu del Prado 2” i ubicar-se a l’edifici del Banc d’Espanya de la plaça Catalunya. Respecte al Reina Sofia, el situaria a l’edifici de Correus per “portar el Dalí a casa”, ha dit.

Bou també aposta per “regenerar” el zoo i “integrar-hi” els animals que no existeixen a la ciutat. Segons ha assenyalat, l’equipament ha de tenir animals “salvatges”, que es reprodueixin o que s’exportin, i ha assegurat que “estan molt bé, millor que nosaltres de vegades; amb aire condicionat, se’ls tracta bé”. També ha defensat la part d’animals de pagès, “amb el pollastre que no és a l’ast; el gall, el conill i el burro català”. “Poder ensenyar els meus néts, que són urbanites, que vegin com la gallina ha post els ous i que s’estimin la pagesia”, ha recalcat.

Més informació

Nou comentari