Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou es declara favorable al dret d’autodeterminació del Sàhara
  • CA

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, s’ha mostrat partidari del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, després que en la presentació del candidat s’ha recordat que va ser voluntari per participar en la Marxa Verda, tot i que finalment no hi va poder anar. L’empresari ha afirmat que el del poble sahrauí sí que és “un dret a l’autodeterminació”, perquè és una “nació sense estat”, però ha afirmat que “no va poder ser; la història ha estat cruel” amb el poble sahrauí, que va quedar “escombrat”.

Preguntat per una bicapitalitat de Madrid i Barcelona, Bou considera que la ciutat té “altres camins” i “altres oportunitats”, com ser la “capital de la Mediterrània”. Per al candidat dels populars, “no té cap sentit” parlar de cocapital i creu que Barcelona no s’hi ha de comparar. En el mateix cicle d’entrevistes, l’actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va reclamar al futur govern espanyol recuperar el conveni de bicapitalitat cultural. “Madrid és la capital d’Espanya i Barcelona, la de Catalunya. Una Catalunya que ha de ser lleial. Si ho som, traurem el que vulguem; mentrestant, malament”, ha advertit.

El Prado a Barcelona i el zoo amb aire condicionat

En el cicle d’entrevistes ‘Objectiu Barcelona’, organitzat per Barcelona Global, Bou també ha proposat que el Museu del Prado i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia obrin una delegació a la capital catalana. L’alcaldable ha destacat que fins i tot es podria anomenar “Museu del Prado 2” i ubicar-se a l’edifici del Banc d’Espanya de la plaça Catalunya. Respecte al Reina Sofia, el situaria a l’edifici de Correus per “portar el Dalí a casa”, ha dit.

Bou també aposta per “regenerar” el zoo i “integrar-hi” els animals que no existeixen a la ciutat. Segons ha assenyalat, l’equipament ha de tenir animals “salvatges”, que es reprodueixin o que s’exportin, i ha assegurat que “estan molt bé, millor que nosaltres de vegades; amb aire condicionat, se’ls tracta bé”. També ha defensat la part d’animals de pagès, “amb el pollastre que no és a l’ast; el gall, el conill i el burro català”. “Poder ensenyar els meus néts, que són urbanites, que vegin com la gallina ha post els ous i que s’estimin la pagesia”, ha recalcat.

Més notícies
Bou posaria el nom de Montserrat Caballé a la plaça Francesc Macià perquè va ser un “colpista”
Notícia: Bou posaria el nom de Montserrat Caballé a la plaça Francesc Macià perquè va ser un “colpista”
Comparteix
L'alcaldable del PP vol recuperar les places Joan Carles I i Almirall Cervera
Bou, amb guants de boxa en la festa del 8è aniversari d'Equinox, la ràdio francesa a Barcelona / Equinox
Bou ofereix a Valls integrar-se a la seva candidatura per frenar Colau i Maragall
Notícia: Bou ofereix a Valls integrar-se a la seva candidatura per frenar Colau i Maragall
Comparteix
Demana que deixi de "flirtejar amb nacionalistes" i esculli el "bon camí"
Bou dona un ultimàtum a Colau per retirar els llaços que pengen del cablejat elèctric
Notícia: Bou dona un ultimàtum a Colau per retirar els llaços que pengen del cablejat elèctric
Comparteix
El candidat amb el suport del PP diu que si no se n'encarrega l'alcaldessa, ell mateix trucarà als serveis municipals perquè retirin la simbologia
La pancarta que Josep Bou vol que es retiri de la biblioteca. | Josep Bou
Bou denuncia la Biblioteca de Catalunya a la Junta Electoral perquè retiri els símbols dels presos
Notícia: Bou denuncia la Biblioteca de Catalunya a la Junta Electoral perquè retiri els símbols dels presos
Comparteix
L'alcaldable popular vol que la biblioteca tregui els missatges a favor dels presos polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa