Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Tribunal de Comptes tomba una denúncia de Cs contra Colau pels contractes a dit
  • CA

El Tribunal de Comptes ha decidit arxivar una denúncia de Cs contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pel suposat abús de contractes menors en considerar que no hi ha “indicis de responsabilitat comptable” ni s’ha concretat cap mena de malversació de fons derivats d’aquestes contractacions, segons el text de l’auto, al qual ha tingut accés del TOT Barcelona a través de fonts municipals.

A l’octubre de l’any passat, Ciutadans va denunciar l’Ajuntament de Barcelona per “abusar de la contractació menor de forma massiva, arbitrària i discrecional”. El grup municipal va assegurar llavors que, després d’investigar els comptes entre el 2017 i el 2020, hi havia “indicis més que suficients” de possibles incompliments de la llei de contractes del sector públic. La formació taronja va detectar gairebé 300 contractes adjudicats un cèntim per sota del límit legal.

En canvi, el mateix auto del Tribunal de Comptes assegura que ni tals sols la fiscalia veu cap indici d’irregularitats. “Com raonadament exposa el Fiscal, dels fets denunciats no es desprenen indicis de responsabilitat comptable contra cap persona, ni es concreta pel denunciant una malversació de fons públics municipals individualitzat” durant els quatre anys investigats. Davant d’això, el conseller que instrueix el cas ha inadmès la denúncia.

Més denúncies

El Tribunal de Comptes està investigant la concessió de subvencions per part de l’Ajuntament de Barcelona a entitats afins als comuns i l’encàrrec de diversos estudis a Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA) per impulsar la municipalització de l’aigua després d’una denúncia d’Agbar. Es tracta de la segona investigació contra l’atorgament de subvencions després que la Fiscalia de Barcelona anunciés a mitjans de març que ha obert diligències d’investigació contra Colau i alguns dels seus col·laboradors a l’Ajuntament per concedir més de 3,4 milions d’euros arran d’una denúncia d’Abogados Catalanes por la Constitución, una associació vinculada a Societat Civil Catalana.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, va assegurar llavors que l’Ajuntament de Barcelona col·laborarà “en tot el que faci falta” i s’ha mostrat convençut que les denúncies contra les subvencions tindran poc recorregut perquè són “un procés reglat i tenen els informes favorables dels serveis jurídics”. Serra també ha lamentat l’allau de querelles que ha rebut el govern municipal en els últims mesos, una “ofensiva judicial” que consideren antidemocràtica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a abril 28, 2021 | 11:10
    amb comu no podem abril 28, 2021 | 11:10
    confirmació que la frau kolau, ja forma part de la injusticia española, els vots grauïts, continuen donant el seu fruit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa