Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau carrega contra la investigació del Tribunal de Comptes

El govern municipal ha reaccionat amb indignació a la investigació del Tribunal de Comptes per presumptes irregularitats per l’atorgament de subvencions a entitats afins i l’encàrrec de diversos estudis sobre la municipalització de l’aigua. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona col·laborarà en “tot el que faci falta” i s’ha mostrat convençut que la nova denúncia d’Agbar no prosperarà perquè les subvencions són “un procés reglat i tenen els informes favorables dels serveis jurídics”.

No obstant això, Serra ha carregat contra l’allau de querelles que el govern municipal ha rebut en els últims mesos. Segons el regidor, en poc temps han rebut “vuit querelles penals contra membres electes del govern municipal” i 40 recursos contra el reglament de participació impulsat pels comuns. “En els darrers mesos estem veient una estratègia planificada de determinats lobbies per impulsar una ofensiva judicial contra determinades polítiques de l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit.

Atac antidemocràtic

“No és un atac contra el govern municipal, sinó contra la democràcia”, ha denunciat. “És un missatge molt perillós”. Els comuns consideren que les denúncies responen a una estratègia desesperada de “lobbies que veuen en risc els seus privilegis”. El regidor ha insistit que aquestes denúncies semblen “pensades per ser filtrades als mitjans i engegar una màquina del fang” que embruti la gestió del govern municipal. “No ho permetrem”, ha reiterat.

Per la seva, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que és un dels denunciats per Agbar davant del Tribunal de Comptes, també ha denunciat la “judicialització sense precedents” que la companyia té oberta contra ajuntaments de tot Catalunya. “Cada vegada que un ajuntament ha volgut replantejar la gestió de l’aigua, ha rebut una demanda”, ha assegurat. Badia ha explicat que només l’AMB té 23 contenciosos-administratius oberts sobre el tema de l’aigua i ha assegurat que 25 municipis s’han posat en contacte amb Barcelona perquè han rebut algun requeriment o demanda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a abril 19, 2021 | 13:42
    amb comu no podem abril 19, 2021 | 13:42
    ui ui ui, aquest regidors, que veuen que els hi han descobert el llautó, clamen conta la justícia, porque sera!!! el badia aquest és un venut i una molt mala persona, ara això si, no supera la frau kolau serra, com parles d'atac a la democràcia, un atac a la democràcia, és acceptar els vots gratuïts del manuel vals, i pactar amb els fundadors del tripartido del 155, per mantenir la poltrona de la frau kolau

Nou comentari

Comparteix