El Tribunal de Comptes també està investigant la concessió de subvencions per part de l’Ajuntament de Barcelona a entitats afins als comuns, segons ha avançat el diari El Mundo i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. L’ens ha admès a tràmit una denúncia d’Agbar contra l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, per presumptes irregularitats derivades de la “subvenció desproporcionada” d’entitats com l’Observatori DESC, la PAH o Enginyers Sense Fronteres, a més de l’encàrrec de diversos estudis a Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA) per impulsar la municipalització de l’aigua, una qüestió que està fora de l’àmbit competencial de l’Ajuntament.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona col·laborarà “en tot el que faci falta” i s’ha mostrat convençut que les denúncies contra les subvencions tindran poc recorregut perquè són “un procés reglat i tenen els informes favorables dels serveis jurídics”. Serra també ha lamentat l’allau de querelles que ha rebut el govern municipal en els últims mesos, una “ofensiva judicial” que consideren antidemocràtica.

Segona denúncia

Es tracta de la segona investigació contra l’atorgament de subvencions després que la Fiscalia de Barcelona anunciés a mitjans de març que ha obert diligències d’investigació contra Colau i alguns dels seus col·laboradors a l’Ajuntament per concedir més de 3,4 milions d’euros arran d’una denúncia d’Abogados Catalanes por la Constitución, una associació vinculada a Societat Civil Catalana. No obstant això, aquesta segona denúncia se centra més en les ajudes concedides a Enginyers Sense Fronteres, que va rebre més 850.000 euros entre el 2016 i el 2018 –el triple que durant el mandat de Xavier Trias–.

Segons el diari madrileny, la denúncia d’Agbar assegurar que el govern municipal ha buscat el suport d’entitats “aparentment independents, però que són finançades directament per l’Ajuntament de Barcelona per crear un clima denigratori” contra la companyia, que actualment és l’encarregada de gestionar el servei de l’aigua a la capital catalana. La denúncia també recorda que el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, va militar a ESF abans d’entrar al govern municipal. L’escrit enviat al Tribunal de Comptes també assenyala l’Observatori DESC o la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) com a entitats beneficiàries de les ajudes presumptament irregulars.

La municipalització de l’aigua, a la diana

La gran novetat respectat a la denúncia d’Abogados Catalanes por la Constitución és que aquesta també inclou diversos encàrrecs realitzats per l’Ajuntament de Barcelona a dues empreses municipals. Tal com ha pogut saber aquest diari, la denúncia d’Agbar qüestiona l’encàrrec d’informes tècnics i jurídics a Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA), valorats en 360.000 euros, per avaluar la transició cap a una gestió púbica de l’aigua. També denuncia el pagament de gairebé 500.000 euros a Barcelona Regional per dur a terme diversos estudis sobre la matèria malgrat que la competència és de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquests estudis a càrrec de societat municipals suposarien una “duplicitat” de la despesa pública, segons recull la denúncia, que també inclou els 15.000 euros que es van destinar a promoure una consulta ciutadana sobre la gestió de l’aigua. En total, la denúncia xifra en 875.00 euros –subvencions al marge– la despesa pública de l’Ajuntament en qüestions que estan fora de la seva competència.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: amb comu no podem a abril 19, 2021 | 13:36
  amb comu no podem abril 19, 2021 | 13:36
  la frau kolau no tindrà cap raó per defensar-se, la seva nul·la credibilitat, la culpabilitza
 2. Icona del comentari de: Ramon a abril 19, 2021 | 13:52
  Ramon abril 19, 2021 | 13:52
  Ho han suspès tot de tan descarat que ho sabien.
  • Icona del comentari de: Ramon a abril 19, 2021 | 14:28
   Ramon abril 19, 2021 | 14:28
   Mil menjadores ja pressupostades i aprovades les han suspeses d'execució de tan descarades com les sabien. Però la turba ecopastanaga, ara pudent, té aquests festivals de sucu-sucus municipals des d'abans que matessin John Lennon. Sempre impunes i per aquesta ráo també sempre escandalosos. La dreta espanyola farà amb ells i els sociates el que el catalanisme polític mai no va gosar-hi.
 3. Icona del comentari de: Colau chorriza a abril 19, 2021 | 15:04
  Colau chorriza abril 19, 2021 | 15:04
  Tots a sucar, COMUNA DE CORRUPCIO ABSOLUTA. COLAU LA MAFIA COMUNISTA sense limits. MAFIA COLAU A PRESÓ JA!!!
 4. Icona del comentari de: rd a abril 19, 2021 | 15:06
  rd abril 19, 2021 | 15:06
  que la tanquin a la garjola ja d´una vegada..
 5. Icona del comentari de: La cosita cantaba demasiado. a abril 19, 2021 | 15:07
  La cosita cantaba demasiado. abril 19, 2021 | 15:07
  Esta petarda no sólo quedará inhabilitada, además tiene muchas posibilidades de acabar en prisión ; las irregularidades son clarísimas.
 6. Icona del comentari de: ciutadà a abril 19, 2021 | 15:21
  ciutadà abril 19, 2021 | 15:21
  A veure si, per un cop, els corruptíssims jutges i fiscals ens fan un favor i ens deslliuren a tots plegatrs - barcelonins i no- d'aquesta bandarra.
 7. Icona del comentari de: Colau, la pesta millet d'esquerra a abril 19, 2021 | 16:07
  Colau, la pesta millet d'esquerra abril 19, 2021 | 16:07
  Colau ha robat un dineral de l'ajuntament. Preso ja i 1ue li siguin embargat tots els seus bens i d3ls papas ricos
 8. Icona del comentari de: Tremoleu millets Comuns a abril 19, 2021 | 17:52
  Tremoleu millets Comuns abril 19, 2021 | 17:52
  Sindicats de lladres i colaus. Sindicatos verticales, Colau de Franco y de Gurtel, esquerres de lladres i bones galtes
 9. Icona del comentari de: Ramon a abril 19, 2021 | 18:17
  Ramon abril 19, 2021 | 18:17
  Amb Espanya cal malfiar-se SEMPRE. Vés que no passi que ja donen la Colau per amortitzada, ja els ha fet el servei pel que el sistema la va promocionar per terra, mar i aire. Ara amb uns índexs de popularitat similars als de Carles Puigdemont en una tertúlia de TV3 ja deuen voler treure-se-la de sobre i, de passada, fer veure que ells empaiten d'allò més les corrupcions. Amb el Juan Carlos ja van fer el mateix. Ja ho veureu, com faran servir això de la Colau -com si ho descobrissin ara, els molt hipòcrites, que el món local de les esquerres sucursalistes hi ha més merda que a les webs que consulta el Baños!-, ja ho veureu, dic, que ho faran servir per quan encausin Laura Borràs.

Nou comentari

Comparteix