Denuncien Colau per possibles irregularitats en l’atorgament de subvencions

La fiscalia ha rebut una denúncia contra l’alcaldessa i diversos col·laboradors

L’associació Abogados Catalanes por la Constitución ha presentat una denúncia contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres membres del seu govern durant l’anterior mandat per presumptes irregularitats en l’atorgament de subvencions a entitats afins al comuns. Fonts de la Fiscalia de Barcelona ha explicat al TOT Barcelona que la denúncia ha “entrat a registre” i que l’estant estudiant, però que encara és massa d’hora per saber si obrirà una investigació. En la mateixa línia s’han expressat fonts de l’Ajuntament, que han declinat fer cap declaració mentre no hi hagi novetats.

L’associació acusa Colau i diversos dels seus col·laboradors al consistori pels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics i tràfic d’influències per la “reiterada i presumptament injustificada concessió d’un conjunt de subvencions” a l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyers Sense Fronteres (ESF), entitats amb les quals els denunciats “han mantingut estrets lligams personals i professionals abans d’ocupar els càrrecs”.

Abogados Catalanes por la Constitución considera que aquests lligams estarien darrera de la concessió de les subvencions durant els últims anys, que sumen un total de 3,4 milions d’euros, dels quals 1,2 milions han anat a parar a l’Observatori DESC i 645.000 a ESF, entre altres. L’entitat assenyala una última subvenció de 324.600 euros, atorgada recentment de manera “excepcional” i mitjançant una aparent “assignació directa” per renovar un conveni bianual que hauria estat qüestionat per la mateixa intervenció municipal.

Finançament irregular?

L’entitat assegura que el conveni es va basar en competències que estan fora de l’abast de l’Ajuntament de Barcelona i per això sol·licita a la fiscalia que la investigui. Així mateix, la denúncia identifica “patrons, presumptament delictius, prolongats en el temps i dels que es pot inferir la presumpta via irregular de finançament d’una força política al marge de la normativa estatal sobre finançament de partits polítics”.

Abogados Catalanes por la Constitución recorda que Ada Colau va treballar per l’Observatori DESC com a coordinadora d’habitatge des del 2007 fins just abans d’assumir el càrrec d’alcaldessa. Així mateix, l’ex tinent d’alcaldia i ara diputat al Congrés de Podemos, Gerardo Pisarello, va ser vicepresident de l’Observatori DESC durant set anys abans d’entrar als govern municipals. La regidora Gala Pin i l’assessora municipal d’habitatge i parella de Pisarello, Vanesa Alio, també apareixen ala denúncia.

Comentaris

  Català 15/03/2021 3:54 pm
  La Colau en deu haver feta alguna que ha fet emprenyar als seu amics. Pere cert, va ser quan ella estgava al DESC que li vaig sentir dir que per res de món entraria en política. Te paraula, la senyora.
   Serafi Bandarra i Grataconys 16/03/2021 9:39 am
   ¿Lo de senyora deu ser de "conya" no?
  Amb els comuns no podem 15/03/2021 4:15 pm
  La frau kolau, cada dia que passa se supera a si mateixa, no en fa una de legal. No fos que l'acceptació dels vots gratuïts del manuel vals, i pactar amb els fundadors del tripartido del 155, anés per aquí
   Miquel 15/03/2021 9:23 pm
   Segur sa fortuna s'ha quatriplicat i més...
  Albert Casals Amigó 15/03/2021 4:57 pm
  Colau detencio ja. Ha robat molt mes que en Millet. La seva banda son una mafia descomunal. Maragall com es que no exigeixes la detencio i l'expulsio d'alcaldessa lladregota? Aturem la mafia Colau, a la presó ja!!! Collboni el soci filesa. LLADRES FORA
  DESCorrupcio total, un cas Palau al triple 15/03/2021 4:59 pm
  Jordi Borja il cappo dela mafia sicilia colauesca, preso ja!!!!!
  TV3 BRUTICIA CORRUPCIO COLAU 15/03/2021 5:07 pm
  Tv3 encara no ha dit res del noticio COLAU,D3SC mafia de lladres. Sanchis, censura Comuna de merda?
  104
  30
  Respon
   TV3RC 15/03/2021 9:51 pm
   Deus voler dir que TV3RC no ha dit res. Deu ser que Déu Sol no ha donat instruccions que surti, ja que mai donaria instruccions que no surti.
  gerard de sarrià 15/03/2021 6:15 pm
  Amortitzada, com el club Rosell-Bartomeu
  Colau, el teu papa ja saps que ets una lladregota COMUNA? 15/03/2021 6:40 pm
  Colau, que facil es robar i subvencionar amiguietes i jordis borjes, i asens del sindicato de llogaters i mangantes comuns
  Tripartit no, gràcies 15/03/2021 8:51 pm
  Espanyolistes els denunciants, espanyolista la denunciada. Que els bombin ambdós !
   Roc 15/03/2021 9:44 pm
   I els catalans per què no ho han denunciat??
  Miquel 15/03/2021 9:20 pm
  Cobrant el que cobra 100mil euros any, més comissions dietes.. i a sobre robant.. que torni lo robat l'encausada als jutjats...
  L'OBSERVADOR ASTORAT 16/03/2021 1:19 am
  EN COMÚ - PODEM ("sucursal colonial" de Podemos) i altres partits “suposadament progres i d’esquerres", són la nova versió del "LERROUXISME".

Nou comentari