Debat sobre el comerç amb candidats de Barcelona: Colau no hi va i la CUP n’és exclosa

L'acte tanca el cicle que han fet de trobades amb cada cap de llista, però l'alcaldessa s'ha excusat per problemes d'agenda

Debat escapçat sobre el comerç amb candidats a les eleccions municipals a Barcelona. Com és habitual en la majoria de debats, no s’han convidat candidatures que no tenen representació al consistori actual –com és el cas de Barcelona És Capital, de Jordi Graupera–, però avui tampoc s’ha convidat la CUP, que sí que té tres regidors. I, a més a més, hi ha faltat una de les peces principals: l’alcaldessa.

Ada Colau va participar en el cicle d’esmorzars que la Fundació Barcelona Comerç i l’associació Barcelona Oberta han estat fent durant setmanes, cada vegada amb un dels caps de llista. Però en canvi ha declinat assistir al debat final, en què s’han contraposat programes i opinions i que ha omplert la sala del MACBA reservada.

L’alcaldessa va al·legar des del principi problemes d’agenda i Barcelona en Comú va intentar enviar-hi algú altre de la llista, com el gerent municipal i ara també candidat Jordi Martí. No obstant la condició sine qua non dels organitzadors era que els participants fossin tots alcaldables i confiaven que al darrer moment la cap de llista dels comuns s’hi repensés. Finalment no hi ha hagut sorpresa i han optat per deixar la seva cadira buida per ressaltar que no s’hi ha presentat. L’única excepció en la norma de primeres espases ha estat Junts per Catalunya, ja que Joaquim Forn està empresonat i la número 2 de la candidatura exerceix de cap de llista de facto.

La CUP es ratifica i els comerciants també

Pel que fa al fet de no haver sigut convidada, la CUP ha declarat que és “una organització política que no agrada als lobbies. I el fet que no ens hagin convidat ho confirma”. Els altres candidats, els que sí que han participat en el debat, no han esmentat en cap moment l’absència de la CUP, en contrast a les múltiples referències a la negativa de Colau.

La rèplica dels organitzadors del debat –les entitats Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta– és que “en 4 anys no hi ha hagut cap relació” i que creuen que “no els interessa el comerç barceloní”. Tanmateix, afegeixen que si la CUP vol parlar de comerç, ells tenen “la porta oberta per dialogar” en tot moment. “Atenem a tots els grups municipals han tingut interès en escoltar-nos al llarg del mandat, a la CUP se’ls ha convidat a diverses juntes i assemblees i fins ara no han volgut venir mai”, han declarat al TOT Barcelona el president dels eixos comercials, Salva Vendrell, i el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené. “No se’ls ha convocat perquè no hagués tingut sentit convidar a algú que ha viscut 4 anys d’esquenes a les entitats de comerç més representatives”, sintetitzen.

Més informació

Comentaris

    dave 09/04/2019 7:13 pm
    sóc comerciant i votant de la cup, aquesta gent deu representar a qui sigui, però a mi no......

Nou comentari