Ada Colau no assistirà al debat electoral dels comerciants al MACBA

BComú ofereix candidats alternatius per la complicada agenda de l'alcaldessa, però les entitats convocants insisteixen que és un debat d'alcaldables

L’alcaldessa Ada Colau no assistirà aquest dimarts al debat electoral que els comerciants de Barcelona han organitzat al MACBA, al que sí que tenen previst participar la resta de candidats –a excepció de la CUP, que no hi ha estat convidada–. L’absència transcendeix l’endemà del cara a cara de la líder de BComú i Manuel Valls al programa Salvados de La Sexta i dues setmanes després de la negativa que va fer caure el primer debat de la campanya, que havia organitzat l’Ateneu Barcelonès. 

Fonts de Barcelona en Comú han explicat al TOT Barcelona que des del primer moment van advertir als organitzadors –la Fundació Barcelona Comerç i l’associació Barcelona Oberta– que l’agenda institucional és “molt complicada” i que l’alcaldessa no pot atendre en persona el gran volum de peticions d’actes i entrevistes que rep. Per això el partit ha proposat alternatives com el gerent municipal exsocialista Jordi Martí, coneixedor de l’economia de la ciutat i número 8 de la llista dels ‘comuns’, però els representants del petit comerç no estan disposats a baixar el llistó del debat.

Portaveus de les entitats de comerç recorden que la convocatòria sempre ha estat molt clara: un debat de caps de llista. L’acte –a les 8:45h del matí– clou un cicle d’esmorzars on els candidats dels 7 partits amb representació municipal han explicat en persona les seves propostes per al sector. Així ho va fer l’alcaldessa Ada Colau, que en un ambient incòmode pels retrets sobre manters, va anunciar que volia invertir 30 milions d’euros en la rehabilitació de 150 locals buits el proper mandat. Cada partit va ser convocat als dos actes –esmorzar i debat– alhora, tot i que la data de la cita col·lectiva s’ha perfilat més recentment. 

Les entitats organitzadores mantenen que la resta d’alcaldables tenen confirmada en ferm l’assistència i que el debat es faria igualment encara que BComú no hi assistís. De moment aguanten el pols i demanen a l’alcaldessa que intenti assistir a l’acte encara que sigui a últim moment: “Tot està previst per si finalment ve Ada Colau i per part nostra estarà convidada fins al darrer instant, tan de bo s’ho repensi i pugui venir”. A l’agenda pública de l’alcaldessa no hi ha cap acte anotat fins al migdia, si bé les reunions internes i gestions de govern no solen constar a la graella publicada a la web municipal. Qui ocuparà el faristol de BComú aquest dimarts al debat, si finalment l’ocupa algú, sembla que serà una incògnita fins el mateix inici de l’acte.

Elsa Artadi retreu a l’alcaldessa el cara a cara televisiu

La negativa de Colau ha despertat ràpidament les crítiques d’una de les candidates que sí que assistirà al debat. Elsa Artadi (JxCat) ha comparat l’absència de l’alcadessa a l’acte dels comerciants amb el debat televisiu amb Manuel Valls a La Sexta. “Sembla que l’alcadessa té temps de debatre a una televisió estatal amb el candidat de Ciudadanos, però té por de debatre amb la resta de candidats davant del sector del comerç”, ha piulat.

 

Més informació

Nou comentari