Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau no assistirà al debat electoral dels comerciants al MACBA
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau no assistirà aquest dimarts al debat electoral que els comerciants de Barcelona han organitzat al MACBA, al que sí que tenen previst participar la resta de candidats –a excepció de la CUP, que no hi ha estat convidada–. L’absència transcendeix l’endemà del cara a cara de la líder de BComú i Manuel Valls al programa Salvados de La Sexta i dues setmanes després de la negativa que va fer caure el primer debat de la campanya, que havia organitzat l’Ateneu Barcelonès. 

Fonts de Barcelona en Comú han explicat al TOT Barcelona que des del primer moment van advertir als organitzadors –la Fundació Barcelona Comerç i l’associació Barcelona Oberta– que l’agenda institucional és “molt complicada” i que l’alcaldessa no pot atendre en persona el gran volum de peticions d’actes i entrevistes que rep. Per això el partit ha proposat alternatives com el gerent municipal exsocialista Jordi Martí, coneixedor de l’economia de la ciutat i número 8 de la llista dels ‘comuns’, però els representants del petit comerç no estan disposats a baixar el llistó del debat.

Portaveus de les entitats de comerç recorden que la convocatòria sempre ha estat molt clara: un debat de caps de llista. L’acte –a les 8:45h del matí– clou un cicle d’esmorzars on els candidats dels 7 partits amb representació municipal han explicat en persona les seves propostes per al sector. Així ho va fer l’alcaldessa Ada Colau, que en un ambient incòmode pels retrets sobre manters, va anunciar que volia invertir 30 milions d’euros en la rehabilitació de 150 locals buits el proper mandat. Cada partit va ser convocat als dos actes –esmorzar i debat– alhora, tot i que la data de la cita col·lectiva s’ha perfilat més recentment. 

Les entitats organitzadores mantenen que la resta d’alcaldables tenen confirmada en ferm l’assistència i que el debat es faria igualment encara que BComú no hi assistís. De moment aguanten el pols i demanen a l’alcaldessa que intenti assistir a l’acte encara que sigui a últim moment: “Tot està previst per si finalment ve Ada Colau i per part nostra estarà convidada fins al darrer instant, tan de bo s’ho repensi i pugui venir”. A l’agenda pública de l’alcaldessa no hi ha cap acte anotat fins al migdia, si bé les reunions internes i gestions de govern no solen constar a la graella publicada a la web municipal. Qui ocuparà el faristol de BComú aquest dimarts al debat, si finalment l’ocupa algú, sembla que serà una incògnita fins el mateix inici de l’acte.

Elsa Artadi retreu a l’alcaldessa el cara a cara televisiu

La negativa de Colau ha despertat ràpidament les crítiques d’una de les candidates que sí que assistirà al debat. Elsa Artadi (JxCat) ha comparat l’absència de l’alcadessa a l’acte dels comerciants amb el debat televisiu amb Manuel Valls a La Sexta. “Sembla que l’alcadessa té temps de debatre a una televisió estatal amb el candidat de Ciudadanos, però té por de debatre amb la resta de candidats davant del sector del comerç”, ha piulat.

 

Més notícies
Graupera, en el vídeo en què ha explicat com han anat, segons ell, les negociacions per al debat que proposava
Graupera, a l’atac: explica en un vídeo com s’han excusat els partits del debat que proposava
Notícia: Graupera, a l’atac: explica en un vídeo com s’han excusat els partits del debat que proposava
Comparteix
El cap de llista de Barcelona És Capital assegura que Junts per Catalunya només hi volia anar si hi havia ERC i que Maragall ha respost que no volia contraprogramar el 'Salvados'
“Tanta por té?”: Josep Bou critica la negativa de Colau al primer debat electoral
Notícia: “Tanta por té?”: Josep Bou critica la negativa de Colau al primer debat electoral
Comparteix
L'alcaldessa es va negar a participar al cara a cara entre els set candidats principals
La negativa d’Ada Colau fa caure el primer debat electoral de les municipals de Barcelona
Notícia: La negativa d’Ada Colau fa caure el primer debat electoral de les municipals de Barcelona
Comparteix
La seva absència ha arrossegat a Jaume Collboni (PSC) i Ernest Maragall (ERC), que també han declinat debatre quan faltaven poc més de 24 hores per la cita
L'alcaldessa Ada Colau, el periodista Jordi Évole i el candidat de Cs Manuel Valls, al cara a cara / La Sexta
Desafiaments creuats entre alcaldables després del cara a cara entre Valls i Colau
Notícia: Desafiaments creuats entre alcaldables després del cara a cara entre Valls i Colau
Comparteix
Artadi ha reptat l'alcaldessa a un debat | Maragall ha proposat un cara a cara amb Collboni, que ha acceptat
“Si hi ha algú de l’elit, és l’alcaldessa de Barcelona”: el cara a cara Colau-Valls, en 20 frases
Notícia: “Si hi ha algú de l’elit, és l’alcaldessa de Barcelona”: el cara a cara Colau-Valls, en 20 frases
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau i l'exprimer ministre i alcaldable Manuel Valls s'han enfrontat en un cara a cara televisiu que ha evidenciat la seva nul·la sintonia personal i política
Maragall proposarà a Colau visitar Forn a la presó per parlar d’un pacte de govern
Notícia: Maragall proposarà a Colau visitar Forn a la presó per parlar d’un pacte de govern
Comparteix
L'alcaldable de JxCat ha contestat que "no hi pot haver pacte amb qui ha fet perdre quatre anys a Barcelona"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa