Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera, a l’atac: explica en un vídeo com s’han excusat els partits del debat que proposava

Nou gir de guió en el culebró iniciat la setmana passada quan Jordi Évole va anunciar que aquest diumenge oferiria un cara a cara entre Ada Colau i Manuel Valls. La tria exclusiva d’aquests dos candidats per al debat de Salvados ha despertat les ires de la resta, com era de preveure, i cadascú ho ha vehiculat a la seva manera.

Els que més han gesticulat han sigut Jordi Graupera i Ernest Maragall: l’un, perquè es troba exclòs d’un debat darrere l’altre –ja va passar en el que s’havia de fer a l’Ateneu Barcelonès, tot i que finalment es va anul·lar perquè la negativa de Colau va arrossegar en cadena altres candidats que ja l’havien acceptat– i l’altre perquè considera que l’únic dilema en aquestes municipals és entre ell i l’alcaldessa

L’opció de Graupera, cap de llista de Barcelona És Capital, va ser proposar un debat alternatiu, amb tots els altres candidats i el públic que hi vulgui assistir, a la mateixa hora en què Colau i Valls estaran tirant-se els plats pel cap a La Sexta. Hi ha hagut una setmana de contactes i finalment aquesta tarda s’ha sabut que cap altre partit s’apuntava a la idea.

Aleshores ell ha passat a l’atac, i ha llançat a Twitter un dels vídeos en què es grava ell mateix caminant pel carrer i explicant alguna cosa relacionada amb la campanya. Però avui ha sigut per treure a la llum els arguments amb què els partits convidats –ERC, Junts per Catalunya, PSC, PP i la CUP– s’han excusat de participar en la seva proposta.

Sempre segons la versió de Graupera, el PSC i el PP ni han contestat; Junts per Catalunya ha dit que només hi seria si hi anava ERC; els republicans han argumentat que estaven d’acord a fer un debat però que no volien que fos una contraprogramació de Salvados; i la CUP ha al·legat que si tots els altres fallaven fer un cara a cara només amb Barcelona És Capital els semblava pobre. 

Paral·lelament, Ernest Maragall s’ha passat tot el cap de setmana criticant el cara cara de La Sexta, assegurant que és la reacció de pànic “de l’establishment espanyol a la possibilitat que Barcelona tingui un alcalde independentista i progressista” i anunciant que, en realitat, l’únic debat possible a hores d’ara és entre ell i Colau, els dos únics amb possibilitats de ser alcaldes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa