Crida a xarxes per xiular Ada Colau de nou durant el pregó de la Mercè

Detractors de l'alcaldessa volen emular una esbroncada com les que la dirigent va patir a Gràcia i a Sants

Els crítics amb Ada Colau volen que es repeteixi una nova esbroncada contra l’alcaldessa. Després de ser escridassada en l’inici de les festes majors de Gràcia i de Sants el passat agost, els detractors de la líder dels comuns han començat a cridar a través de les xarxes socials a concentrar-se per emular una nova xiulada a la dirigent municipal.

L’Ajuntament preveu tancar la plaça de Sant Jaume entre les 17.00 i les 22.00 hores el proper dijous, coincidint amb el pregó de la dirigent veïnal Custodia Moreno i els primers actes de la Mercè. La mesura respon a les limitacions per la Covid-19, per tal d’intentar evitar aglomeracions en què no es respectin les distàncies de seguretat i prevenir la proliferació de la malaltia. Segons els cartells d’avís del Consistori, només es podrà accedir amb reserva prèvia.

Una limitació similar es va acordar en el tret de sortida de la festa de Gràcia, on només es podia entrar amb invitació a la plaça de Vila durant el seguici de festa i el pregó del president d’Òmnium, Jordi Cuixart. Aquell cop a Colau li va sorprendre una àmplia xiulada, en què Cuixart va haver de sortir en defensa de l’alcaldessa perquè se la deixés parlar mentre no podia reprimir mostrar-se compungida. Dies més tard, Colau va rebre de nou mostres de rebuig a Sants, però els assistents favorables a la dirigent van contrarestar aquell cop les amonestacions ovacionant l’alcaldessa. Previnguda després del primer episodi, Colau va reaccionar a Sants donant la benvinguda tant als aplaudiments com als xiulets i rebutjant “la intolerància, la discriminació i els discursos d’odi”.

Davant de les restriccions d’accés, detractors de Colau convoquen a través de xarxes socials a l’entrada de la plaça de Sant Jaume a les 18.15 hores. La plataforma Espai Gos Bcn també ha cridat a protestar a partir de les 19.00 hores també a Sant Jaume contra Colau i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a qui recriminen prohibicions que titllen d'”absurdes” per passejar amb mascotes a parcs municipals.

Més informació

Comentaris

    Amb els comuns no podem 21/09/2021 11:15 pm
    La frau kolau, és tan democràtica que no accepta que la gent pugui expressar la seva opinió. Ho deu haver après del feixista manuel vals
    Juanjo Menéndez 21/09/2021 11:57 pm
    I dels .enviats pels Comuns per agredir als que la escridassaven no dieu res? Perquè tinc entès que fins i tot hi ha parts de lesions…

Nou comentari