Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau insisteix en crear el dentista municipal tot i el veto judicial
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona amplia l’oferta d’odontologia de franc per a persones en situacions d’exclusió social mentre no llança la tovallola per crear un servei de dentistes municipals amb tarifes reduïdes respecte les del mercat, una promesa que l’alcaldessa Ada Colau va anunciar el mandat passat i que va patir un cop judicial el maig arran d’un recurs interposat pel Col·legi d’Odontòlegs de Catalunya. Malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar el projecte, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat aquest dimarts que el govern municipal es manté en la idea d’obrir una clínica amb preus assequibles per a tota la ciutadania el 2022, informa Europa Press.

El Consistori va recórrer la sentència del TSJC. El jutjat va aixecar les mesures cautelars que va imposar per frenar la implantació del dentista municipal. Ara el govern local resta ara a l’espera que la seva apel·lació es resolgui. “Som optimistes”, ha afirmat Tarafa durant la presentació del quart centre d’atenció odontològica gratu¨ïta per a persones que pateixen pobresa.

El nou servei el prestarà la Fundació Sant Pere Claver, que ja l’oferia als seus usuaris al carrer Vila i Vilà, al districte de Sants-Montjuïc. Ara s’ampliarà fins a 250 pacients més, tots ells procedents de centres de salut mental d’adults i de centres d’atenció i de seguiment per drogodependències. L’Ajuntament inverteix 89.000 euros perquè el centre atengui gratuïtament drogodependents i persones que pateixen trastorns mentals.

El Consistori disposa de dues consultes pròpies que reben de franc persones vulnerables a l’Eixample i Nou Barris. A més, l’hospital Sant Joan de Déu participa en la mateixa xarxa atenent menors i adults sense llar mitjançant un conveni amb l’Ajuntament. Des de juliol de 2018, unes 2.700 persones s’han adreçat a aquests serveis d’odontologia sense cost.

Més notícies
El candidat a la Sindicatura de Greuges de Barcelona més votat, David Bondia / Jordi Play
Comuns i ERC s’imposen i el PSC accepta Bondia com a nou síndic
Notícia: Comuns i ERC s’imposen i el PSC accepta Bondia com a nou síndic
Comparteix
Acord del govern municipal amb els republicans i JxCat per triar el substitut de Maria Assumpció Vila
El tramvia de Barcelona, a l'altura de la Diagonal, en una imatge d'arxiu / ACN
Colau recorre a fons europeus per finançar les superilles i el tramvia
Notícia: Colau recorre a fons europeus per finançar les superilles i el tramvia
Comparteix
Barcelona es presenta a dues convocatòries del govern espanyol amb projectes valorats en 125 milions d’euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa