El Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 ha tombat el projecte de dentista municipal impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per oferir serveis dentals universals amb tarifes entre un 10% i un 40% més barates que el preu de mercat. Segons ha avançat la Gaceta Dental i han confirmat al TOT Barcelona fonts municipals, el jutjat considera nul de ple dret l’acord del plenari de l’Ajuntament del març del 2019 –votat amb reticències pel PSC i ERC–, que va ser impugnat pel Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC).

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat a aquest diari que els serveis jurídics de l’Ajuntament “han recorregut la sentència“, tot i que, “en no ser ferma, deixa intacte el projecte de dentista municipal, en el qual hi seguim treballant per posar-lo en marxa aviat”. Tarafa ha matisat que la sentència només afecta el futur operador municipal, no a la resta de serveis que ja es presten a persones vulnerables, com les dues clíniques gratuïtes de Torre Baró i la Nova Esquerra de l’Eixample o la nova clínica conjunta amb Sant Joan de Déu per a infants vulnerables i persones sense llar, que segueixen funcionant amb normalitat.

Conflicte de competències

La sentència, que va ser notificada dilluns a l’Ajuntament, reitera els arguments que el mateix jutjat va donar per suspendre cautelarment l’operador públic –que posteriorment el TSJC va anul·lar–: que el govern municipal no té competències per posar en marxa un dentista públic, ja que són de la Generalitat. De fet, fonts municipals recorden que el govern municipal encara espera que el departament de Salut desplegui la nova llei aprovada al setembre del 2020 per ampliar els serveis de dentista de la cartera de prestacions públiques.

Tot i el possible conflicte competencial, la regidora de Salut confia que el TSJC “resoldrà favorablement” el recurs de l’Ajuntament de Barcelona, tal com va fer quan van recórrer les mesures cautelars imposades pel mateix jutjat abans d’entrar al fons de la qüestió, que és el que ha fet ara amb l’anul·lació de l’acord municipal del 2019. Segons va avançar la mateixa Tarafa a principis de l’any, la sentència del TSJC avala que el consistori té prou competències per obrir aquest servei i que un cop en funcionament no generarà “perjudicis greus ni irreparables” als usuaris ni als dentistes privats, com havia al·legat el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC).

Comentaris

    COLAU MAFIA Maig 05, 2021 | 17:50
    Colau el tot gratis per okupes, lladres i drogates. EN COMU mafia compra vots, colau preso ja
    ciutadà Maig 05, 2021 | 17:54
    Als odontólegs, com a tots el professionals, se'ls exigeixen unba sèrie de mesures i estan sotmesos a una reglamentació que la Sra. Colau ha intentat passar-se per l'engonal. Molt bé, la resolució, caram!.

Nou comentari