Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau recorre a fons europeus per finançar les superilles i el tramvia

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un primer paquet de projectes al ministeri de Transports per intentar captar fins a 125 milions d’euros dels fons europeus que el govern espanyol gestiona per implantar zones de baixes emissions i impulsar la transformació sostenible del transport urbà, segons ha avançat aquest matí l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Dos dels projectes que aspiren a obtenir més fons són les superilles de l’Eixample (25,9 milions) i la unió dels tramvies per la Diagonal (33,9 milions).

Colau ha explicat que Barcelona s’ha presentat a dues convocatòries i a totes dues ha demanat l’import màxim que li correspondria d’acord amb la població censada –75 milions d’euros a la primera i 50 a la segona–. L’objectiu del govern municipal és obtenir tant finançament com sigui possible perquè això permetrà alliberar partides pressupostàries per destinar-les a sufragar altres despeses que s’han disparat durant la pandèmia o a engegar noves inversions.

De la superilla al tramvia

Així, fons municipals han explicat que a la primera convocatòria sobretot s’han presentat projectes que tenen calendari d’execució fixat abans del 2023 –any electoral– perquè un dels principals criteris de valoració és el grau de “maduresa” de les propostes. En aquest apartat, a més de les superilles l’Eixample, s’hi ha inclòs la instal·lació de càmeres per la Zona de Baixes Emissions, la compra de 74 autobusos elèctrics –valorada en 16 milions d’euros–, la implantació de nous carrils bici, la instal·lació de radars dins de la ciutat o la transformació de l’avinguda Meridiana.

Al segon paquet de fons europeus s’hi han inclòs obres importants i reurbanitzacions. A banda de la connexió del tramvia per la Diagonal, s’han demanat diners per posar punts de recàrrega i instal·lacions complementàries a les cotxeres de TMB del Triangle i la Zona Franca, per posar en marxa el nou sistema electrònic de pagament del bitllet senzill als autobusos. El consistori ha signat un acord amb TMB per fer el seguiment de les propostes i concórrer a qualsevol nova convocatòria de fons europeus.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: un talp a setembre 21, 2021 | 14:10
  un talp setembre 21, 2021 | 14:10
  I tota la pasta dels carrils bici, ja se l'ha gastat? (300000€ per quilòmetre construït) O repartit entre amigotes i corrupteles?
 2. Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2021 | 14:41
  Anònim setembre 21, 2021 | 14:41
  Ara que els vehicles seran elèctrics i les "superilles" s'han demostrat refugi de delinqüents i només un acumulament de detritus a carrers veïns. Ara? Si aconseguís ni que fos un euro deixaria els dels fons europeus com uns idiotes.
 3. Icona del comentari de: A l'aguait a setembre 21, 2021 | 20:53
  A l'aguait setembre 21, 2021 | 20:53
  Voleu dir que l'administració dels Fons Europeus s'arriscaran a invertir-los en els invents d'aquesta pseudo-política ?
 4. Icona del comentari de: COLAU LA NOVA CDC.TRAM a setembre 22, 2021 | 16:11
  COLAU LA NOVA CDC.TRAM setembre 22, 2021 | 16:11
  TRAM 3% FELIP PUIG and COLAU lladres COMUNS. COLAU LA NOVA CDC.TRAM 3%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa