Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pinça de Colau, PSC i ERC contra una consulta de la superilla de l’Eixample
  • CA

Els comuns de l’alcaldessa Ada Colau, els seus socis de govern del PSC i la principal força de l’oposició, ERC, han unit forces aquest dimarts per desestimar que una consulta ciutadana per avalar la superilla de l’Eixample. En la comissió d’Ecologia i Urbanisme d’aquest dimarts, el grup de Junts ha reclamat que s’organitzi una votació a tota la ciutat per decidir si el projecte tira endavant. La superilla és una de les propostes estrella del govern municipal, que preveu estendre quatre eixos verds, amb quatre places i 31 placetes que limitaran el trànsit en part de l’Eixample, el districte més poblat de Barcelona.

El regidor juntaire Jordi Martí ha criticat durament el govern municipal i, en especial, els comuns per oposar-se a deixar en mans de la ciutadania la decisió sobre implantar la superilla, que es preveu que sigui una realitat durant el primer trimestre de 2023, abans de les eleccions municipals de maig de l’any que ve. Martí ha titllat els representants del partit de Colau de “farsants”. “Es van presentar com els gran líders de les consultes ciutadanes, i en els set anys que fa que governen no n’han fet ni una”, ha etzibat.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha opinat que sota la proposta de Junts s’amagava la intenció del partit de frenar la reforma urbanística. “La superilla no es pot posposar ni es posposarà”, ha brandat Sanz.

Per la seva banda, ERC s’ha mostrat crític amb les superilles, tot i fer costat al govern davant del prec de Junts. El portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha considerat que la superilla està mancada de model i que no garanteix prou transformació. Tot i així, s’ha desmarcat de la petició dels juntaires, perquè ha considerat que suposaria un precedent en què la participació ciutadana es supedita “en funció de la posició” d’un partit.

Martí ha retret a ERC que, amb el seu vot, hagi abortat la suggerència per celebrar una consulta. Martí ha dit que els republicans fan “la feina bruta” al bipartit municipal. La resta de l’oposició -Cs, Valents i PP- sí que ha donat suport a la proposta de Junts.

Prohibit fumar a les platges

En la mateixa comissió d’Urbanisme i d’Urbanisme, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimarts la modificació de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics per incloure-hi la prohibició de fumar a les platges de la ciutat. És el primer pas per imposar la mesura que el consistori ja va anunciar l’abril passat i que s’estendrà a les 10 platges de la ciutat.

L’arranjament de la norma s’ha aprovat sense esmenes i se sotmetrà ara a informació pública per un termini de trenta dies hàbils, informa l’ACN. La nova regulació es preveu que entri en vigor el mes de juliol i es mantindrà tot l’any.

Des de l’abril l’Ajuntament impulsa una campanya de conscienciació sobre “els avantatges de tenir unes platges lliures de fum i de burilles de cigarreta”. El consistori vetllarà pel compliment de la mesura un cop entri en vigor.

L’equip municipal subratlla que la iniciativa tira endavant pels “bons resultats” obtinguts durant la prova pilot que es va fer a quatre platges de la ciutat l’any passat, prova que, a més, “va comportar una reducció de burilles de cigarreta abandonades a la sorra”.

El consistori apel·la a dades de l’enquesta Surfrider del 2017 per recordar que les burilles de cigarreta són el segon residu més abundant en les platges de la regió occidental del Mediterrani, amb el 25,33% sobre el total de deixalles marines recollides.

Més notícies
Contaminació a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press
El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Notícia: El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Comparteix
Una enquesta de GESOP a 800 persones de l'Àrea Metropolitana dibuixa una bona acceptació d'una taxa de 2 euros
Les persianes i panells de Queviures Murrià han aparegut malmeses amb grafits
Vandalitzada la façana modernista d’una botiga de Barcelona
Notícia: Vandalitzada la façana modernista d’una botiga de Barcelona
Comparteix
Les persianes i panells de Queviures J.Múrria han aparegut malmeses amb grafits
Un bloc de pisos al carrer València creix rere una antiga façana baixa, com si fos una remunta / MMP
El fantasma del ‘façanisme’ sobrevola el nou veto als enderrocs
Notícia: El fantasma del ‘façanisme’ sobrevola el nou veto als enderrocs
Comparteix
El pla municipal per preservar patrimoni ressuscita la controvèrsia sobre rehabilitacions que només conserven la façana
Una sanitària de l'Hospital Clínic / Jordi Play
El nou Clínic apunta a les pistes de la UB sense rebutjar altres ubicacions
Notícia: El nou Clínic apunta a les pistes de la UB sense rebutjar altres ubicacions
Comparteix
Es crea la comissió per estudiar l'emplaçament de les unitats científiques, pendents des de fa una dècada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vergonya a maig 18, 2022 | 02:25
    Vergonya maig 18, 2022 | 02:25
    Perque ERC li ha de fer el joc a aquesta criminal? Poder deixar de fer el ximple, si us plau? Perque tenim uns polítics que no ens mereixem i ni estan a l'alçada?
  2. Icona del comentari de: Angelblau a maig 18, 2022 | 07:59
    Angelblau maig 18, 2022 | 07:59
    La Colau es un FRAU. Esquerra RENEGADA de Catalunya
  3. Icona del comentari de: bs a maig 18, 2022 | 09:50
    bs maig 18, 2022 | 09:50
    colau es escoria
  4. Icona del comentari de: JordiP a maig 18, 2022 | 09:51
    JordiP maig 18, 2022 | 09:51
    Ho diu la Sanz, punto redondo. Parla com si estés ungida del poder de Déu.
  5. Icona del comentari de: Fran BCN a maig 18, 2022 | 10:53
    Fran BCN maig 18, 2022 | 10:53
    Ara Maragall a favor del peatge urbà per a vehicles, molt bé home, un motiu més per no votar mai més a cap partit d esquerres a Bcn , us heu carregat la ciutat. Us fa por la consulta? Miau!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa