Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou Clínic apunta a les pistes de la UB sense rebutjar altres ubicacions

Les pistes de la Universitat de Barcelona a la Diagonal són l’emplaçament més probable on acabi edificant-se l’ampliació de l’hospital Clínic per encabir-hi les unitats científiques, tal com es va avançar el novembre passat, però l’Ajuntament de Barcelona no descarta que l’úbicació acabi sent una altra. El consistori ha informat que l’opció que el nou edifici s’alci a les instal·lacions dels servei d’esports de la UB és la “ubicació prioritària”, però no es descarta que l’hospital acabi creixent al voltant de les seves actuals dependències, al carrer Villarroel.

El novembre passat, la comissió paritària encarregada d’estudiar les possibles localitzacions de l’ampliació del complex hospitalari van lliurar l’informe amb les seves conclusions. Van assenyalat vuit possiobles ubicacions a la ciutat. Els experts van indicar que “de les vuit opcions estudiades per construir els de 250.000 m2 necessaris en un únic espai i que permeti un desenvolupament en format de campus, una bona ubicació seria en l’entorn de la Diagonal i, en concret, en l’espai que actualment ocupa el Servei d’esports de la Universitat de Barcelona”, recorda l’Ajuntament.

En tot cas, la recomanació no suposa que la proposta de les pistes de la UB acabi sent la que s’esculli per emplaçar el nou edifici. L’Ajuntament ha aclarit que s’estudiaria una de les altres propostes que apareixen en el dictamen dels experts de la comissió paritària en cas que “no s’acredités la viabilitat” de les instal·lacions del servei d’esports de la universitat.

Ampliació al voltant, a la recambra

De no prosperar el projecte de les pistes de la Diagonal, queda en la recambra l’opció de fer créixer l’hospital a l’entorn de la seva ubicació a l’Eixample. És “l’altra alternativa possible que suggereix l’informe dels comissionats”, recorda l’Ajuntament en un comunicat.

La decisió final es valorarà a la comissió interinstitucional per estudiar el futur emplaçament del Clínic. La taula s’ha constituït aquest dilluns i hi participen la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic de Barcelona. A la primera sessió han assistit representants de totes les institucions implicades en el futur edifici del Clínic.

La comissió “té com a objectiu pactar les condicions d’aplicació i desenvolupament de la transformació de l’Hospital Clínic”, indica el consistori. Per part de l’Ajuntament, hi assisteixen la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz -ocuparà la vicepresidència de la comissió-, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa.

Anàlisi de la viabilitat

L’Ajuntament de Barcelona ha indicat que a la taula se li encomana analitzar la viabilitat de la proposta d’ubicació per a l’ampliació del Clínic en funció de la funcionalitat assistencial, docent i de recerca i equipaments complementaris; la titularitat patrimonial i eventuals compensacions; la modificació de la planificació urbanística actual; l’impacte mediambiental; la mobilitat i infraestructures de transport públic necessàries, i la inversió i sostenibilitat econòmica.

El govern municipal va anunciar el novembre passat que havia tancat un preacord per desencallar l’ampliació del Clínic, pendent des de fa més d’una dècada. El compromís entre administracions és que el Clínic es mantingui com a centre mèdic de referència i es construeixi un edifici sobre les pistes universitàries de la UB a la Diagonal per traslladar-hi les unitats de recerca científica del complex hospitalari.

La Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació van signar un protocol per estudiar la remodelació i l’ampliació de l’hospital Clínic. Les noves instal·lacions són “necessàries per mantenir el nivell d’excel·lència reconegut internacionalment i continuar essent referent en recerca”, defensa el consistori.

Més notícies
Una usuària del Bicing pel barri de Gràcia / Jordi Play

Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona

Notícia: Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona
Comparteix
El ciclista va fugir i l'asseguradora no va avançar part de la indemnització, tot i les greus seqüeles que van derivar en la mort
Notícia: Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona - Mobile
Espectacular rescat en altura dels Bombers de Barcelona a una persona en aturada respiratòria a Barcelona / Bombers de Barcelona

Rescat en altura i amb grua d’una persona en aturada cardiorespiratòria

Notícia: Rescat en altura i amb grua d’una persona en aturada cardiorespiratòria
Comparteix
L'individu ha estat traslladat a l'hospital per rebre assistència mèdica
Notícia: Rescat en altura i amb grua d’una persona en aturada cardiorespiratòria - Mobile
Façana de la Universitat de Barcelona (UB) / David Zorrakino (Europa Press)

La CGT crida a la mobilització dels professors associats de la UB

Notícia: La CGT crida a la mobilització dels professors associats de la UB
Comparteix
El sindicat denuncia que el 60% dels docents de la Universitat de Barcelona són temporals i precaris
Notícia: La CGT crida a la mobilització dels professors associats de la UB - Mobile
Una de les exposicions del MACBA / Mar Martí (ACN)

Mes de 100.000 persones participen a la Nit dels Museus

Notícia: Mes de 100.000 persones participen a la Nit dels Museus
Comparteix
El MNAC i el MUHBA han estat els dos espais que han acollit més visitants
Notícia: Mes de 100.000 persones participen a la Nit dels Museus - Mobile

Nou comentari

Comparteix