Un total de 102.470 persones han participat en la 16a edició de la Nit dels Museus, segons ha xifrat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). 75 equipaments de Barcelona i l’àrea metropolitana -nou més que l’any passat- han obert portes oferint més de 120 exposicions i 60 activitats gratuïtes, com visites guiades, tallers o concerts, entre les set del vespre de dissabte fins a la una de la matinada d’aquest diumenge. Després de dos anys marcats per la pandèmia, Barcelona ha recuperat el format tradicional d’aquesta cita amb la cultura que se celebra anualment al voltant del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus. Els dos equipaments més concorreguts han estat el MNAC (7.831 visitants) i els espais dependents del MUHBA (6.852 persones).

4.000 visitants al MACBA

Alguns dels equipaments museístics més visitats han estat: el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), amb 4.079 visitants; el Castell de Montjuïc (3533); el Museu Nacional de Catalunya (MNAC), amb 7.831 visitants; el Born Centre de Cultura i Memòria (3.763); el Museu d’Arqueologia de Catalunya (3.004); Sant Pau Recinte Modernista (3.990); CosmoCaixa (2.793); els espais dependents del MUHBA han rebut un total de 6.852 persones; el Museu de Ciències Naturals (3.515) i el Museu Marítim (3.983); el Palau Robert (3.972); l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (3.548); Cosmocaixa (2.793); les dues seus del Museu Etnològic i de Cultures del Món han sumat 3.699 visitants, mentre que pel Museu del FCB hi han passat 3.829 persones.

El coordinador de Museus de l’Institut de Cultura, Quim Vicente, ha explicat que han passat “dos anys extraordinaris” i ara “es recupera la normalitat, tant de restriccions d’accés, mobilitat i d’aforament i horaris”.

9.934 visitants fora de Barcelona

El total de visitants en els 14 espais ubicats a la resta de municipis de l’Àrea Metropolitana (Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma) ha estat de 9.934 persones.

El lema escollit per la Nit dels Museus d’enguany és El poder transformador dels museus. Abans del tret de sortida oficial, Vicente apuntava que l’objectiu de la proposta era “obrir de manera diferent i original els museus”. “Normalment els museus no tenen aquest aire tan festiu i ple de gent”, relatava. De fet, assegurava que, al llarg d’aquests anys, “s’ha constatat que els visitants que han vingut per primer cop a la Nit dels Museus, després han tornat a visitar algun dels equipaments més endavant”.

Més notícies
Cues a l'exterior del Macba per celebrar la Nit dels Museus / ACN

El cap de setmana ideal a Barcelona: 14 i 15 de maig

Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 14 i 15 de maig
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 14 i 15 de maig - Mobile
Unes noies de la Perona, el desembre de 1980 / Esteve Lucerón / AFB

El fotògraf que va salvar la Perona: “Només ens queden les seves fotos”

Notícia: El fotògraf que va salvar la Perona: “Només ens queden les seves fotos”
Comparteix
L'extraordinari llegat d'Esteve Lucerón, mort recentment, vetlla pels records de les famílies que van viure al desaparegut barri de barraques
Notícia: El fotògraf que va salvar la Perona: “Només ens queden les seves fotos” - Mobile
Interior del restaurant Tickets / Facebook - Tickets

Turisme de Barcelona vol estendre la taxa turística a comerços i restaurants

Notícia: Turisme de Barcelona vol estendre la taxa turística a comerços i restaurants
Comparteix
Locals de restauració, el comerç, els museus, els teatres i l'alimentació-begudes també haurien de "corresponsabilitzar-se" de la taxa
Notícia: Turisme de Barcelona vol estendre la taxa turística a comerços i restaurants - Mobile
Visitants al Born CCM, durant la Nit dels Museus 2019 / ICUB

Torna la nit dels museus a Barcelona: visites i activitats gratis

Notícia: Torna la nit dels museus a Barcelona: visites i activitats gratis
Comparteix
Serà el 14 de maig al vespre i hi participen 74 equipaments de l'Àrea Metropolitana
Notícia: Torna la nit dels museus a Barcelona: visites i activitats gratis - Mobile

Nou comentari

Comparteix