Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 14 i 15 de maig
  • CA

Els museus són els protagonistes d’aquest cap de setmana, amb el retorn d’una Nit dels Museus sense restriccions ni mascaretes obligatòries. Però a Barcelona no falten mai plans culturals, per qui busqui una altra proposta. A l’aire lliure o sota cobert, molts espais de la ciutat ofereixen activitats dissabte i diumenge. La primavera ja es fa notar clarament, a més, amb temperatures altes i mànigues curtes.

Per no perdre’s en l’àmplia agenda de la capital, el TOT Barcelona recomana 6 plans lúdics i culturals per gaudir d’un cap de setmana complet.

Dissabte 14 al matí

La Llotja de Mar és un dels edificis més destacats i alhora desconeguts de Barcelona. Gòtic i modernista, conté per exemple l’impressionant Saló de Contractacions i sales on van estudiar Gaudí i Picasso. És la seu de la Cambra de Comerç. Des de fa alguns mesos ofereix unes visites guiades en cap de setmana que ràpidament han estat un èxit d’afluència. Dissabte se’n fan dos: a les 10h (anglès) i a les 12:30h (català).

Dissabte 14 a la tarda

La Barceloneta celebra la 10a edició de les Festes de la Primavera, tres setmanes d’activitats per a tots els públics que reconnecten el barri mariner amb la vida veïnal i local. Dissabte a la tarda, per exemple, la plaça del Poeta Boscà i diversos comerços acullen la primera Trobada Playmobil de la Barceloneta, una fira de joguines i col·leccionisme que dura tot el dia.

Dissabte 14 a la nit

Torna l’exitosa Nit dels Museus, la celebració barcelonina del Dia Internacional dels Museus. Se celebra a 120 ciutats del món i a la capital catalana i entorn obren més de 70 equipaments culturals. Portes obertes, tallers i visites especials atrauen nou públic, ja per fi sense mascareta ni restriccions sanitàries. La varietat temàtica és molt àmplia, des d’arqueologia i ciències fins art contemporani o fotografia, així que cadascú es pot confeccionar un vespre cultural a la seva mida.

Diumenge 15 al matí

La cripta de Santa Maria del Mar acull una exposició especial organitzada pel COAC i comissariada per Fermí Bataller i Francesc Rafat. La mostra La Seu de Manresa, 700 anys / De Berenguer de Montagut a Gaudí” aprofita la tecnologia d’impressió 3D per construir maquetes de les diferents èpoques constructives d’aquesta basílica germana de la barcelonina. Tenen almenys dues coses en comú: Berenguer de Montagut, autor dels dos temples; i la posició urbana a l’exterior de l’antiga ciutat emmurallada i de cara al riu o al mar. Ja que hi aneu, aprofiteu per visitar les tribunes, les torres i els terrats!

Diumenge 15 a la tarda

El Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC) proposa un taller familiar sobre el món de les màscares i els seus poders, tot i joc i un descobriment per a infants de més de 6 anys. A molts indrets del món, sobretot a l’Àfrica i Oceania, les màscares es fan servir per a multitud de rituals, des de celebrar les etapes de la vida fins a fer gresca o segellar la pau. L’activitat és a les 17h a la seu Montcada.

Diumenge 15 a la nit

Guspires i trons per acabar el cap de setmana! La festa major del Guinardó tanca amb el tradicional Correfoc: de 19:30h a 21h pels carrers del barri i amb actuació final a l’exterior del Casal Mas Guinardó, organitzat pel Grup Torxa. A dos quarts de deu, sense canviar d’escenari, un castell de focs acomiada les festes fins l’any vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa