Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El món de les màscares i els seus poders, un ritual per descobrir
  • CA

Ens posem màscares per disfressar-nos, per divertir-nos i passar una bona estona en un context festiu. Però més enllà, les màscares tenen un pes important en determinades cultures. Certament, les màscares que coneixem estan lligades a les festes i també a la transgressió que ens permet imaginar altres identitats. Però en molts llocs de l’Àfrica i l’Oceania, les màscares es fan servir en rituals, tant per celebrar els cicles vitals que tots els humans passem com per divertir-se o fer la pau. En aquest sentit, el Museu Etnològic i de Cultures del Món ha programat un taller adreçat a famílies amb criatures de més de 6 anys en què us conviden a fer un viatge a la simbologia d’aquestes màscares.

El taller té una durada de 90 minuts i cal comprar una entrada al preu de 2 euros. Podeu reservar les entrades aquí. També es pot fer la reserva al correu [email protected], per telèfon al 93 25 62 300.

Una exposició per completar la visita

Aquesta activitat s’emmarca en el cicle d’activitats relacionades amb l’exposició temporal Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat. Una bona oportunitat per fer també un recorregut per la mostra -fins al 15 de maig- en què s’exhibeixen per primera vegada les importants col·leccions de pintura sobre escorça aborigen australiana que conserva. L’exposició té com a punt de partida una àmplia selecció de pintures sobre escorça d’eucaliptus de les col·leccions que es conserven al museu —una de les millors d’Europa—, fetes al voltant dels anys 1960 i 1970. La proposta museogràfica permet contemplar per primera vegada, i de manera conjunta, 58 pintures sobre escorça d’eucaliptus que Folch i Serra van adquirir en aquests viatges a Austràlia, especialment en el primer. En total, però, aplega 90 obres, fotografies, audiovisuals, àudio i documents, que abasten des dels anys cinquanta del segle XX fins a l’actualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa