Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Viatge en família per descobrir l’art dels aborígens australians
  • CA

Voleu embarcar-vos en un viatge que us portarà a conèixer el poble més antic de la terra i conèixer el seu art? Els aborígens australians, la seva identitat i tradicions profundament arrelades auna particular concepció del món sobre l’origen de la natura, els animals i els éssers humans, anomenada el “temps dels somnis”, us esperen al Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Ho descobrireu amb una activitat en familia que té com a nucli central les pintures sobre escorça d’eucaliptus. Cangurs, iguanes, peixos, serps… Animals plens de traços que haureu de buscar per l’exposició i que us inspiraran per a la realització d’una peça artística, pinzell en mà, en l’espai del taller, que podreu fer en familia el proper dissabte 9 d’abril, o el 7 de maig a les 17h a la seu Montcada del Museu.

Aquesta activitat s’emmarca en el cicle d’activitats relacionades amb l’exposició temporal “Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat”. Una bona oportunitat per fer també un recorregut per la mostra -fins al 15 de maig- en què s’exhibeixen per primera vegada les importants col·leccions de pintura sobre escorça aborigen australiana que conserva. L’exposició té com a punt de partida una àmplia selecció de pintures sobre escorça d’eucaliptus de les col·leccions que es conserven al museu —una de les millors d’Europa—, fetes al voltant dels anys 1960 i 1970. La proposta museogràfica permet contemplar per primera vegada, i de manera conjunta, 58 pintures sobre escorça d’eucaliptus que Folch i Serra van adquirir en aquests viatges a Austràlia, especialment en el primer. En total, però, aplega 90 obres, fotografies, audiovisuals, àudio i documents, que abasten des dels anys cinquanta del segle XX fins a l’actualitat.

L’activitat té una durada de 90 minuts i es recomana fer-la amb infants de més de 6 anys. Les entrades per al taller tenen un preu de 2 euros i cal fer reserva prèvia. Podeu fer-la fent clic aquí. El taller també està disponible per a grups escolars de primària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa