Collboni tanca la porta a investir Colau sense anunciar abans un acord de govern

La militància del PSC de Barcelona aprova una resolució que encarrega al candidat "negociar exclusivament amb BComú" un govern amb la meitat de regidors per cada formació

Jaume Collboni ha llançat un avís molt clar a Ada Colau: no la votarà com a alcaldessa al ple d’investidura del proper 15 de juny si no es compromet abans i en públic a formar un govern de coalició amb el PSC. Fa dies que militants i dirigents fan circular una tercera via per escapar del dilema entre un bipartit amb ERC o un bipartit amb el PSC i els vots de Manuel Valls, que consistiria en deixar-se investir en solitari amb els vots gratuïts de PSC i Valls i intentar després pactar el tripartit d’esquerres que ambicionen els comuns i que ja van intentar aconseguir sense èxit aquest mandat.

[r:5]

Collboni ha enterrat aquesta potencial temptació per a l’encara alcaldessa en el seu discurs d’obertura del Consell de Federació Extraordinari del PSC de Barcelona, recollit per l’agència Europa Press. Durant l’acte, celebrat aquest dijous al vespre, la militància ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució amb la que formalitzen l’encàrrec a Collboni de “negociar exclusivament amb Barcelona en Comú la formació d’un govern paritari a la ciutat de Barcelona”, és a dir, amb els regidors repartits al 50% entre els dos partits. Les prioritats de la coalició serien “combatre les desigualtats de qualsevol tipus i les dificultats d’accés a l’habitatge”, fer polítiques de sostenibilitat ambiental i més seguretat per a “gaudir amb plena llibertat l’espai públic”.

El candidat del PSC ha tret pit dels resultats electorals –tercera força amb el doble de regidors– i ha deixat caure que les negociacions no han anat gaire bé fins ara: “A dia d’avui no hi ha res fet, no estan sent fàcils les converses però treballarem fins el darrer moment per aconseguir un govern proBarcelona”.

Més informació

Comentaris

  Joan 06/06/2019 9:35 pm
  Es veu que demà, els Comuns consulten a les Bases. Bé, amb tanta mandanga i marejades de perdiu, vista la pràctica existencial, la pregunta a les "bases" es una tonteria. Sideral. Si Colau no es alcaldessa sigui com sigui, quans llocs de treball perden els comuns?. Quantes les "bases". A això, l'hi diuen, ser alcaldessa. Es com funciona l'esquerra nostrada bufaculleres.
  Doncs no 06/06/2019 9:44 pm
  No Ada, amb els del 155 NO AMB PARTITS DE DRETES TAMPOC. O DIGI NOMES TE QUEDA ERC
  Josep M. 07/06/2019 3:59 pm
  Polítiques valentes, govern progressista, bla, bla, bla afirma Collboni respresentant qualificat d'un partit signatari de l'Art. 155 (progressista). els del PSOE han estat 400 anys en el govern de Barcelona i que han fet ? progressisme ? o enxufisme ?

Nou comentari