Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Iglesias assegura que Ada Colau “treballa per ser alcaldessa” i no ministra
  • CA

 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dijous que creu que l’alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, “està treballant” per revalidar la posició de cap del govern municipal el proper 15 de juny i no pas per ser ministra. “Crec que que Ada Colau està treballant per ser alcaldessa de Barcelona”, ha respost Iglesias al Congrés quan se li ha preguntat si a Podem li semblaria bé que l’alcaldessa en funcions entrés a formar part del govern de coalició que la formació lila vol pactar amb el PSOE.

Així, per evitar respondre sobre el govern espanyol ha donat a entendre –potser sense voler-ho– que BComú treballa per pactar un bipartit amb el PSC i els vots de Manuel Valls, que és l’única opció que avui per avui li possibilitaria retenir l’alcaldia a Ada Colau. Les declaracions d’Iglesias un dia després que el candidat d’ERC a l’alcaldia de la capital catalana, Ernest Maragall, deixés en suspens les negociacions amb Colau fins que el seu partit aclareixi si volen negociar per formar govern amb ells o amb el PSC. No obstant això, Maragall va oferir crear “una nova figura al més alt nivell polític i de representació institucional” per a Colau, amb la qual va empatar a deu escons en les eleccions del 26 de maig.

En la seva compareixença davant de la premsa per informar sobre la seva entrevista amb el rei, també se li ha preguntat si veuria bé que Manuela Carmena formés part d’un bipartit amb el PSC segons la fórmula que va posar sobre la taula la setmana passada el número 3 del PSOE, José Luis Ábalos. Iglesias ha obviat Carmena i només ha contestat citant Colau. En qualsevol cas, ha insistit que, de la mateixa manera que la seva formació no vetarà cap nom per a aquest executiu bicolor, espera que els socialistes tampoc no vetin cap de les seves propostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa