Maragall avisa Colau que el PSC s’ha “malvenut” com a “sucursal de la vergonya”

L'alcaldable d'ERC insisteix a fer un "tàndem institucional i de govern" amb la candidata dels comuns

Ernest Maragall ha avisat aquest dijous a Ada Colau que acceptar els vots de Manuel Valls per seguir sent alcaldessa seria “negar la sobirania de Barcelona” i li ha advertit que el PSC s’ha “malvenut tot caràcter propi i s’ha convertit en una sucursal de la vergonya” del PSOE. En un article al diari El Periódico, Maragall ha titllat “d’inacceptable” la “possible utilització, per activa o per passiva, del ‘vot Valls'”. “Barcelona és massa important per deixar-la en mans d’interessos aliens o per acceptar ser governada des de combinacions incongruents i contràries a la voluntat que els ciutadans han expressat amb claredat”, ha apuntat el republicà, que insisteix en un pacte de govern amb els comuns en el qual ell, com a alcalde, faci “tàndem institucional i de govern” amb Colau.

En el text, Maragall ha instat Colau a fer un pacte de govern per fer “polítiques ambicioses i transformadores”, però també per “lluitar per la defensa dels drets i les llibertats, pel lliure retorn dels presos i exiliats, per un referèndum d’autodeterminació i pel diàleg institucional”. “És un repte que aconseguirem només si ens allunyem de la confrontació permanent i liderem la ‘via Barcelona’ de diàleg i d’avanç cap a l’equitat i la cohesió social”, ha dit Maragall.

A més, el republicà ha carregat contra el PSC davant la possibilitat que comuns i socialistes acabin pactant un govern a la ciutat. “Pocs deuen lamentar tant com jo que el PSC no pugui ser, a dia d’avui, una opció per compartir projecte”, ha indicat Maragall, en una referència a la seva llarga trajectòria com a dirigent socialista. També ha reclamat als comuns que no “dissimulin la responsabilitat” dels socialistes en les “continues iniciatives de caràcter repressiu”.

Més informació

Nou comentari