Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni contradiu els comuns i diu que encara es debat sobre Sant Antoni
  • CA

El líder socialista Jaume Collboni s’ha desmarcat dels comuns amb qui comparteix el govern de Barcelona i que, la setmana passada, va presentar un projecte de reforma de la ronda de Sant Antoni sense circulació de vehicles privats, que van donar ja per definitiu. En contrast amb el pla que van concretar la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, el primer tinent d’alcalde de Barcelona ha assegurat aquest dijous que “encara no s’ha pres una decisió final dins del Govern municipal” sobre la reforma de la ronda de Sant Antoni, l’inici de la qual està previst per al novembre.

En declaracions als periodistes aquest dijous, Collboni ha negat que el govern hagi acordat una proposta definitiva, informa Europa Press. En canvi, Sanz i Gonzàlez van avançar que la futura ronda serà pacificada, amb un carril per a busos i un carril bici. El traçat que els comuns van explicitar es materialitzaria després de les eleccions municipals de maig de 2023. Abans, però, es programa que el paviment de l’antiga carpa provisional del mercat de Sant Antoni es retiri entre novembre i gener. Quatre anys després que es desmuntés la carpa, la llosa continua cobrint la via.

D’aquesta manera, la declaració de Collboni contrasta amb la dels seus socis de govern, i ha assenyalat que la reforma s’ha de fer amb consens veïnal: “Defensem que cal produir un consens veïnal perquè hi hagi consens polític”.

Divisió veïnal

La futura remodelació de la via ha atiat dues posicions oposades entre col·lectius veïnals, avivats per les queixes de petita delinqüència a la llosa. Per una banda, la plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni ha insistit en què la millor fórmula per treure la plataforma passava per recuperar la calçada i reobrir la via a la circulació de vehicles. Altres col·lectius de Sant Antoni i del Raval s’han unit per oposar-se a qualsevol pretensió que es recuperi el trànsit per la ronda que els dos barris comparteixen.

La proposta que l’Ajuntament va anunciar la setmana passada planteja que el cobriment es substitueixi per una plataforma única en què es permetrà el pas de busos de dilluns a divendres i de vehicles de mercaderies en un horari limitat durant els dies laborables. Tot i que expressa que segueix preferint que transitin cotxes, la plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni s’ha declarat satisfet amb el projecte que Sanz i Gonzàlez van detallar dies enrere. En canvi, associacions de Sant Antoni i del Raval discrepen del disseny que el consistori ha anunciat, asseguren que no s’ha consensuat i, tot i que la via continuarà tancada al trànsit privat, consideren que suposa un pas enrere al permetre en part la circulació d’alguns vehicles, “després de quinze anys d’espai pacificat”, recalquen.

Més notícies
Eloi Badia (BComú), en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Notícia: El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Comparteix
Els populars reclamen el cessament del regidor per les revelacions sobre la presumpta crema insalubre de residus a Tersa
La regidora Rosa Alarcón, en una imatge d'arxiu / ACN
La regidora Rosa Alarcón revela la malaltia rara que pateix
Notícia: La regidora Rosa Alarcón revela la malaltia rara que pateix
Comparteix
La membre del PSC ha estat diagnosticada de la síndrome de Meige i estarà de baixa fins al setembre
Una de les terrasses ampliades en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Noves crítiques per la possible retallada dels horaris de les terrasses
Notícia: Noves crítiques per la possible retallada dels horaris de les terrasses
Comparteix
Patronals i comerciants s'han sumat a les reclamacions que ja van fer arribar al govern municipal els restauradors
Una imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN
La FAVB reclama a Colau més inversió social en els barris vulnerables
Notícia: La FAVB reclama a Colau més inversió social en els barris vulnerables
Comparteix
L'agrupació considera que el govern municipal ha de canviar de prioritats i descentralitzar els projectes urbanístics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa