Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB reclama a Colau més inversió social en els barris vulnerables
  • CA

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha reclamat al govern encapçalat per Ada Colau que inverteixi més en polítiques socials per als barris més vulnerables. En una roda de premsa celebrada aquest dijous, l’agrupació ha reconegut que hi ha hagut una “acceleració” de projectes urbanístics després de la pandèmia del coronavirus, però insisteix en la necessitat d’exportar aquestes iniciatives més enllà del centre de la ciutat.

Els responsables de la comissió d’urbanisme de la FAVB consideren que els projectes urbanístics que es duen a terme en els barris més perifèrics de la capital catalana són “molt fragmentats” i no s’emmarquen en una estratègia de desplegament global. Des de l’agrupació apunten que les prioritats dels veïns i de les autoritats pel que fa a les necessitats de cada zona són diferents i reclamen al consistori posar el focus en les polítiques socials lligades a inversions en els barris que registren rendes per habitant més baixes.

El futur d’una ciutat no només depèn de l’economia. És necessari i urgent que la capitalitat de Barcelona es reconegui també en inversions”, ha remarcat Camilo Ramos, responsable de la comissió d’urbanisme i vicepresident segon de la FAVB, que insisteix en la importància de no deixar de banda el context social a l’hora d’impulsar projectes de transformació urbanística.

Rebuig veïnal a la ronda Sant Antoni

Aquestes reclamacions de la FAVB al consistori barceloní arriben precisament després que aquest mateix dijous es fes públic el rebuig d’una quarantena d’entitats dels barris de Sant Antoni i de Raval al projecte municipal per retirar la controvertida llosa que cobreix la ronda de Sant Antoni. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona proposa substituir aquest cobriment provisional per una plataforma única en què es permetrà el pas de busos i de vehicles de mercaderies de dilluns a divendres. La iniciativa compta amb el vistiplau crític de la Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni, però ha desfermat la polèmica entre un gran grup dels veïns dels voltants, que exigeixen mantenir l’espai pacificat i per als vianants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa