Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni demana un pacte per salvar la Zona de Baixes Emissions
  • CA

El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dissabte un pacte que incorpori a la Generalitat per mantenir la Zona de Baixes Emissions, que ha quedat en entredit després de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declaren nul·la l’ordenança que sosté les restriccions que es van començar a imposar al trànsit de vehicles el 2020 per intentar reduir la contaminació atmosfèrica. L’Ajuntament ja ha anunciat que apel·larà a les resolucions judicials i es coordinarà amb la Generalitat i els altres quatre municipis que engloba l’àrea restringida a la circulació (l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Cornellà i Esplugues) per presentar una cadena de recursos.

Collboni ha criticat la “judicialització” de les mesures de l’Ajuntament de Barcelona durant la Convenció Política del PSC a Barcelona, on ha conversat amb el líder de la formació al Parlament, Salvador Illa, i a la qual també hi ha assistit el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta. El primer tinent d’alcalde ha apostat per un pacte en matèria de mobilitat que inclogui la Generalitat, per abordar qüestions com ara una millora del transport públic i la referent a la recent anul·lació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) pel TSJC. “Què passarà, que quan passi per Barcelona no hi haurà ZBE i quan passi per l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), sí?”, ha preguntat.

També ha apostat per impulsar un pacte urbà metropolità perquè, segons ell, els canvis en l’ús de la tecnologia, els estils de vida i l’ús de l’espai públic, entre d’altres, fan que “prendre algunes mesures en solitari des de l’Ajuntament de Barcelona no tingui sentit”. Així mateix, ha proposat un pacte per al dret a la ciutat que “signifiqui parlar de convivència, d’ordre públic al carrer, de seguretat, de neteja i ús de l’espai públic”. Alhora, ha assegurat que “les coalicions han vingut per quedar-s’hi” i ha afirmat que la capacitat de sumar majories és el que ha permès que Barcelona hagi afrontat molt bé dues crisis tremendes, en paraules.

Per altra banda, Collboni ha anunciat que l’exalcalde Jordi Hereu presidirà el consell assessor de la seva candidatura per encapçalar la llista del PSC a l’alcaldia de Barcelona. El tinent d’alcalde s’ha mostrat convençut que tornarà a ser el número u de la llista socialista a les municipals de 2023.

Més notícies
Un Ple de l'Ajuntament de Barcelona / Europa Press
Els comuns acusen Junts de ser “negacionistes” per rebutjar la superilla
Notícia: Els comuns acusen Junts de ser “negacionistes” per rebutjar la superilla
Comparteix
Sanz a Artadi: "Digui les coses pel seu nom, que des de Junts per Catalunya no tenen model i que són de dretes"
Les ‘armilles grogues’ interpel·len Barcelona
Notícia: Les ‘armilles grogues’ interpel·len Barcelona
Comparteix
"Ens podem fer l'orni, però les polítiques contra el canvi climàtic són majoritàriament regressives"
La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista?
Notícia: La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista?
Comparteix
"L’Ajuntament de Barcelona, de veritat, estima els floristes de la seva ciutat?"
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
La ZBE afecta a tothom per igual?
Notícia: La ZBE afecta a tothom per igual?
Comparteix
Amb població similar Pedralbes triplica el nombre de vehicles registrats, respecte de Ciutat Meridiana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa