Colau reivindica la seva “gestió excel·lent” i demana el vot per “consolidar” el canvi

L'alcaldessa i candidata de BComú ha alertat que les "elits" volen "aturar el canvi" iniciat durant el seu mandat

La candidata de BComú a l’Alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha cridat a consolidar el proper 26 de maig les polítiques “valentes i de canvi” que ha impulsat el seu partit els darrers quatre anys a la ciutat i que “els que havien manat sempre”, ha dit, volen aturar. “Cal dir a les elits que Barcelona ja no és el pati de darrere de casa seva”, ha etzibat.  “Vam fer història i vaig tenir l’honor de ser la primera dona alcaldessa perquè veïns i veïnes ho van voler. Hem governat obeint i hem fet una excel·lent gestió de la ciutat només amb la força de la gent”, ha afegit Colau

L’alcaldessa ha reivindicat que durant el seu mandat “s’han tocat privilegis” d’alguns “per garantir els drets de tots”, i per això ha constatat que els més poderosos volen aturar el canvi i “tornar al passat”. Colau ha presentat aquest diumenge des de la plaça de les Glòries el lema de la seva campanya electoral: “Guanyem el futur”. 

“Les elits, aquells que havien manat sempre” s’han vist “amenaçats” per aquestes noves polítiques i ara, segons Colau, volen aturar el canvi iniciat el 2015. És per això que ha apostat per “consolidar i ampliar les polítiques de canvi, les polítiques valentes que avui enorgulleixen la ciutat de Barcelona”. “Hi ha qui vol aturar el canvi i tornar al passat, nosaltres volem guanyar el futur”, ha dit, fent referència al lema de campanya que ha presentat BComú. 

Colau ha enumerat algunes de les mesures estrella del seu mandat, com ara la reserva del 30% d’habitatge assequible en les noves promocions, el dentista municipal o l’operador energètic, però també ha tret pit del tancament de pisos il·legals i de la persecució del frau fiscal, aconseguint gairebé 70 milions d’euros de recaptació. “Hem anat a les grans empreses i els hem obligat a complir amb les regles del joc”, ha subratllat. 

“Tocar els privilegis” de les elits

Aquests són alguns dels exemples, ha continuat, de per què els comuns han arribat a les institucions, “per fer coses que no es feien i que s’han convertit en polítiques referents a Catalunya, Espanya i el món”. I per prendre aquestes decisions, ha remarcat Colau, “calia independència, autonomia dels poders financers i dels grans oligopolis”, perquè moltes d’aquestes mesures han comportat “tocar els privilegis” de les elits. “Ara hi ha un ajuntament democràtic liderat per la gent comuna que es deu a la ciutadania”, ha afegit.

La candidata ha assegurat que BComú “vol guanyar el futur d’aquesta ciutat valenta, feminista, republicana, orgullosament valenta, on l’amor guanya a l’odi”. Però també ha aprofitat per reivindicar que no només han garantit els drets de la ciutadania i han tocat privilegis, sinó que també han demostrat que podien “gestionar millor que la dreta”, perquè, segons ha dit, els indicadors econòmics de la ciutat han millorat en els darrers quatre anys.

Més informació

Nou comentari