Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau promet que la meitat dels pisos nous seran assequibles
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha promès que, si guanya, augmentarà la reserva d’habitatge protegit a les noves promocions d’un 30% a un 50%. Així, quan es construeixin nous pisos, la meitat hauran de ser protegits per assegurar-ne l’accés assequible. L’augment al 50% afectaria a Ciutat Vella i a l’Eixample i als barris de la Vila de Gràcia, Camp del Grassot, Poble-sec i Poblenou.  És una de les mesures que ha presentat aquest matí la candidata de BComú en matèria d’habitatge. Colau va aconseguir aplicar el 30% de quota per a habitatge protegit, però va provocar la resposta del sector privat, que ha portat la mesura als tribunals.

Aquesta mesura també es podria fer extensiva als barris de Sants, Hostafrancs i Les Corts, segons ha explicat l’alcaldable. “Volem que la gent pugui viure a tots els barris, també als més amenaçats per l’especulació i la gentrificació”, ha dit. “Hem d’obligar al sector privat a corresponsablitzar-se”. L’alcaldessa ha especificat que exigiran un 50% d’habitatge protegit a promocions de més de 400 m2. 

Colau ha comparegut amb Janet Sanz, número tres, i Lucía Martín, número sis de la llista dels comuns per a les municipals. Sobre l’augment de la quota d’habitatge protegit fins al 50%, Colau ha dit que és viable econòmicament i ha recordat que s’ha aplicat amb èxit a ciutats com Nova York, segons informa Europa Press. 

La líder del consistori també s’ha compromès a construir 1.500 pisos assequibles a l’any. Això suposaria una pujada del 50% respecte al nivell actual, ja que Colau ha explicat que se’n construeixen 1.000 a l’any actualment. Aquest augment afectaria principalment districtes “tensionats”, com ara l’Eixample i Ciutat Vella.

També ha plantejat la creació d’un centre contra “l’assetjament immobiliari”, que s’obriria en col·laboració amb entitats socials.

La CUP recorda que ja ho van proposar

La regidora de la CUP, Eulàlia Reguant, ha recordat que la formació anticapitalista ja va proposar augmentar al 50% la quota quan es va aprovar la del 30%. “Està bé que ens donin la raó, ni que sigui en campanya”, ha ironitzat en una piulada.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa