Ada Colau: “Sé què és la precarietat, sempre he viscut de lloguer”

L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament sancionarà amb 2,8 milions d'euros de multa dos fons immobiliaris per tenir pisos buits

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest matí que coneix la “precarietat” perquè sempre ha viscut de lloguer. La líder municipal ha considerat que els polítics han d’estar “a prop de la resta de mortals”, i que passar molts anys a l’administració pot allunyar els treballadors públics de la realitat social. En una entrevista a Aquí, amb Josep Cuní a la Cadena Ser s’ha referit a Celestino Corbacho, flamant número tres de la llista de Manuel Valls, com a exemple de polític allunyat de la realitat.

[r:1]

Per a Colau, l’exministre de Treball i exalcalde de l’Hospitalet porta “dècades” en política, i ha opinat que no cal ocupar un lloc a l’administració per participar en política. L’alcaldessa s’ha posat d’exemple en aquest sentit, ja que ha recordat la seva època com a activista a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per justificar que es pot fer política sense estar a l’administració. Sobre l’habitatge ha assegurat que “mai” s’havia fet tant pel dret a l’habitatge a Barcelona com en el seu mandat. A més, ha indicat que aquesta setmana l’Ajuntament sancionarà amb 2,8 milions d’euros dos fons inversors que tenen pisos buits al carrer Aragò i a Pau Claris. Tot i així, ha lamentat no poder expropiar els pisos. “L’especulació és un dels grans enemics de la ciutat”, ha alertat. 

La líder de l’executiu municipal ha expressat que ha hagut de lluitar contra “poders establerts” durant el seu mandat. “Els que vam entrar al consistori no coneixíem les elits de la ciutat, no anàvem als seus sopars”, ha destacat. Colau també ha fet referència a les paraules d’Ernest Maragall en què l’alcaldable d’ERC apostava per convertir Barcelona en “punta de llança” de l’independentisme. L’alcaldessa ha afirmat que “mai” s’havia fet “tant pel republicanisme” com en el seu mandat. Segons ella, la retirada de medalles, el canvi de noms de carrers o el memorial del Camp de la Bota​ han fet “més que mai” pel republicanisme. Sobre la posició d’ERC de cara a les eleccions, ha subratllat que la formació ha canviat de “postura” ja que han pactat amb “l’antiga convergència”. “El senyor Maragall em té confosa i no sé ben bé per on va. 

Més informació

Nou comentari