Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau: “Sé què és la precarietat, sempre he viscut de lloguer”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest matí que coneix la “precarietat” perquè sempre ha viscut de lloguer. La líder municipal ha considerat que els polítics han d’estar “a prop de la resta de mortals”, i que passar molts anys a l’administració pot allunyar els treballadors públics de la realitat social. En una entrevista a Aquí, amb Josep Cuní a la Cadena Ser s’ha referit a Celestino Corbacho, flamant número tres de la llista de Manuel Valls, com a exemple de polític allunyat de la realitat.

[r:1]

Per a Colau, l’exministre de Treball i exalcalde de l’Hospitalet porta “dècades” en política, i ha opinat que no cal ocupar un lloc a l’administració per participar en política. L’alcaldessa s’ha posat d’exemple en aquest sentit, ja que ha recordat la seva època com a activista a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per justificar que es pot fer política sense estar a l’administració. Sobre l’habitatge ha assegurat que “mai” s’havia fet tant pel dret a l’habitatge a Barcelona com en el seu mandat. A més, ha indicat que aquesta setmana l’Ajuntament sancionarà amb 2,8 milions d’euros dos fons inversors que tenen pisos buits al carrer Aragò i a Pau Claris. Tot i així, ha lamentat no poder expropiar els pisos. “L’especulació és un dels grans enemics de la ciutat”, ha alertat. 

La líder de l’executiu municipal ha expressat que ha hagut de lluitar contra “poders establerts” durant el seu mandat. “Els que vam entrar al consistori no coneixíem les elits de la ciutat, no anàvem als seus sopars”, ha destacat. Colau també ha fet referència a les paraules d’Ernest Maragall en què l’alcaldable d’ERC apostava per convertir Barcelona en “punta de llança” de l’independentisme. L’alcaldessa ha afirmat que “mai” s’havia fet “tant pel republicanisme” com en el seu mandat. Segons ella, la retirada de medalles, el canvi de noms de carrers o el memorial del Camp de la Bota​ han fet “més que mai” pel republicanisme. Sobre la posició d’ERC de cara a les eleccions, ha subratllat que la formació ha canviat de “postura” ja que han pactat amb “l’antiga convergència”. “El senyor Maragall em té confosa i no sé ben bé per on va. 

Més notícies
Celestino Corbacho, número 3 de la llista de Manuel Valls
Notícia: Celestino Corbacho, número 3 de la llista de Manuel Valls
Comparteix
L'exprimer ministre francès i alcaldable de Cs fitxa a l'exalcalde de l'Hospitalet, Celestino Corbacho (exPSC)
Colau, a Marchena: “Si estan aquí per l’1-O hi hauríem d’estar milions de persones”
Notícia: Colau, a Marchena: “Si estan aquí per l’1-O hi hauríem d’estar milions de persones”
Comparteix
L’alcaldessa assegura que la situació era “preocupant” però “pacífica i tranquil·la”
El lloguer perd la batalla dels nous pisos públics a Barcelona
Notícia: El lloguer perd la batalla dels nous pisos públics a Barcelona
Comparteix
Les adjudicacions de 2015, 2016 i 2017 no responen a la modalitat prioritària del govern d’Ada Colau, que ho atribueix als projectes impulsats per Hereu i Trias
Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Notícia: Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Comparteix
Els districtes amb més immobles ocupats són Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc
Els preus del lloguer van créixer un 6% a Barcelona / ACN
Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella, els districtes on més creix el preu del lloguer
Notícia: Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella, els districtes on més creix el preu del lloguer
Comparteix
La Cambra de la Propietat Urbana xifra en un 6% l’augment de les rendes durant l’any passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa