El comiat de Colau a l’últim ple: “Ha estat un honor ser l’alcaldessa d’aquesta ciutat”

De cara als regidors, l'alcaldessa ha assegurat que "el vincle d'aquest mandat el tindrem per a tota la vida"

L’alcaldessa de Barcelona i candidata per Barcelona en Comú a la reelecció, Ada Colau, ha presidit aquest divendres l’últim ple del mandat. “Ha estat un honor ser l’alcaldessa d’aquesta ciutat”, s’ha acomiadat Colau, que a partir de la setmana que ve encetarà, com la resta de candidats, la campanya per tenir un segon mandat al capdavant de l’Ajuntament.

L’alcaldessa ha agraït als regidors la seva actitud per haver intentat mantenir uns “mínims ponts de diàleg” davant els “moments difícils”. “Sempre tindrem un vincle, hem protagonitzat un dels mandats més complicats des de la recuperació democràtica”, ha subratllat. Entre aquests “moments difícils”, Colau ha destacat els atemptats del 2017, que ha definit com uns dels “moments més brutals”.

Diàlegs i ponts

El líder municipal del PP, Alberto Fernández, ha preguntat a Colau com afronta la campanya, en la qual ha estat l’última iniciativa d’un grup municipal del mandat i també l’última del dirigent popular, que no repeteix en les llistes del PP. Seguint el seu torn, Fernández ha demanat a l’alcaldessa que durant les pròximes setmanes se centri en Barcelona i ha recordat que, l’endemà de les eleccions, s’haurà de continuar construint la ciutat, per la qual cosa ha demanat estendre ponts i que Barcelona “pugui unir el que l’independentisme ha separat”.

Colau li ha replicat que és fàcil parlar de ponts i diàleg, però que “el que més ha fet saltar ponts ha estat un Govern del PP absolutament bel·ligerant no només amb Catalunya, sinó també amb Barcelona”. També ha expressat que l’anterior executiu del PP va atacar el municipalisme i els drets fonamentals dels barcelonins, com amb les “càrregues policials de l’1-O”, i ha remarcat que aquests ponts que demana Fernández han de construir-se amb empatia i diàleg.

Més informació

Nou comentari