Artadi insisteix a Maragall que no donarà suport a un govern d’ERC amb Colau

La número dos de JxCat a Barcelona, Munté i Mascarell visiten Forn a la presó aquest dimecres

La número dos de la candidatura de JxCat a l’alcaldia de Barcelona, Elsa Artadi, ha reiterat aquest dimarts al candidat d’ERC, Ernest Maragall, que no donarà suport a un govern d’ERC amb BComú, la candidatura encapçalada per Ada Colau. En una conferència al ‘Barcelona Tribuna’, Artadi ha insistit que l’únic govern al qual contemplen donar suport seria un de JxCat amb ERC.

Segons ha explicat, el cap de llista, Joaquim Forn, li va fer arribar ahir un missatge des de la presó –mitjançant una tercera persona–en què assegura que “això està fet” i que JxCat guanyarà les eleccions municipals del 26M a Barcelona. De fet, fonts de la candidatura han anunciat poc després de la conferència que Artadi, Neus Munté (número 3 de la llista) i Ferran Mascarell (número 4) es reuniran amb Forn demà a Soto del Real, en una primera reunió de treball amb el cap de llista abans de començar la campanya.

Durant la conferència, Artadi ha dit que la candidatura de JxCat farà del “diàleg la seva manera de fer” i que vol “recuperar el lideratge”, “l’ambició” i el “rigor” a la ciutat. En cas que JxCat guanyi les eleccions a Barcelona, Artadi ha dit que la ciutat estarà “al servei dels drets i les llibertats”, així com “de les institucions” catalanes. “En cada moment es prendran las decisions que s’hagin de prendre”, ha dit la número dos de JxCat sobre la relació que tindria l’Ajuntament en cas de victòria de JxCat amb el procés independentista. 

Artadi també ha descartat que el “bloqueig” d’algunes infraestructures de l’Estat estigui relacionat amb el Procés. En les eleccions del 26M, la número dos de JxCat ha insistit que Barcelona “es juga els pròxims 20 anys”. “És imprescindible que el futur alcalde o alcaldessa tingui una visió clara de com ha de ser la ciutat”, ha afirmat Artadi, que ha apuntat que Barcelona ha de ser “capdavantera” en la transformació que estan vivint les ciutats i “liderar la diplomàcia urbana”. 

Seguretat, activitat econòmica, gent gran i sostenibilitat

En la seva intervenció, Artadi ha centrat les propostes de JxCat en quatre grans temes: seguretat, activitat econòmica, atenció a les persones grans i fer de Barcelona una ciutat sostenible i saludable. Sobre aquesta darrera, ha dit que crearan el “primer barri verd amb emissions zero” de la ciutat i ha remarcat la necessitat que es “democratitzi” la generació d’energia, cosa que ha considerat que pot contribuir a lluitar contra la pobresa energètica i no “pagar les factures a Endesa”.

Pel que fa a la seguretat, ha subratllat que cal incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i dotar-los de recursos materials. “Han de tornar a fer de Guàrdia Urbana”, ha indicat Artadi, que ha atribuït a la “deixadesa” del govern municipal l’increment de fets delictius a la ciutat.

Sobre l’impuls a l’activitat econòmica, la número dos de JxCat ha acusat Colau de no dialogar amb el teixit empresarial i ha insistit que s’ha de “recuperar” aquest diàleg. “Necessitem una alcaldessa que governi per a tothom i no només per als seus”, ha dit, després de fer una crida a “acabar amb el sectarisme” de Colau, a qui ha acusat de ser el “pitjor enemic de l’activitat econòmica”. 

En relació amb l’atenció a les persones grans, ha insistit que ha de ser la ciutat la que “s’adapti” a les necessitats de les persones que hi viuen, i no al revés. Artadi ha proposat el programa ‘Barcelona Super 70’, que planteja la creació d’una comunitat en xarxa de persones grans. 

A banda de les propostes en aquests quatre àmbits, Artadi ha reiterat el seu suport a establir un salari mínim barceloní i a un recàrrec municipal de la taxa turística, que ha considerat que no pot anar a parar al 100% a Barcelona. També ha apostat per soterrar les rondes i potenciar l’aparcament de vehicle privat soterrat.

Més informació

Nou comentari