Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Artadi s’enfronten a Twitter per l’absència de Buch a la Junta de Seguretat de Barcelona
  • CA

Torna la tensió entre l’Ajuntament de Barcelona i la conselleria d’Interior i aquesta vegada hi ha intervingut també la número 2 de la candidatura de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, que ha replicat al tuit amb què Ada Colau ha criticat Miquel Buch.

L’origen del conflicte és la Junta de Seguretat Local que es va fer ahir a Barcelona. Buch no hi va assistir i l’alcaldessa l’ha criticat per aquesta absència en un tuit en què afirma que “la cadira del conseller estava buida” en una reunió en què ella va demanar 150 mossos més per a la ciutat “abans de l’estiu”.

Artadi, cap de llista de facto de la candidatura encapçalada per Joaquim Forn per a les municipals, no ha trigat a fer una piulada de resposta en què fa notar que “la cadira del Govern no estava buida”, perquè el director general Policia, Andreu Martínez, va assistir a la junta. De passada, ha aprofitat per recordar a Colau que la seva cadira sí que està buida als debat electorals, en referència, principalment, al que la setmana passada van organitzar els comerciants.

Fonts del departament d’Interior han respost a la crítica de Colau en els mateixos termes que ho ha fet Artadi. “El conseller no ha d’anar a totes les juntes de seguretat locals. A la de Barcelona ja hi havia anat, al juny, i en canvi ahir també n’hi havia a la Seu d’Urgell, a la qual encara no hi havia assistit, per això la va prioritzar. Però el Govern estava perfectament representat pel director de Policia”, han argumentat.

Aquest nou episodi de tensió institucional –que es produeix en plena campanya de les eleccions del 28-A al Congrés i el Senat i en la precampanya de les municipals– reobre la relació difícil entre Colau i Buch després que tots dos aixequessin la bandera blanca a la tardor, amb la macropoeració contra els narcopisos del 29 d’octubre i la posada en marxa de l’operatiu Ubic l’1 de novembre.

La bona relació del comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, amb el secretari d’Interior, Brauli Duart, i el director de Policia, Andreu Martínez –amb els quals havia coincidit fa dues dècades al departament– ha permès refer ponts en els últims mesos. Però la setmana passada Colau va fer el salt als Mossos en no presentar-se –tot i haver-s’hi compromès– a la festa de les Esquadres –Recasens a va haver d’excusar– i ara torna a haver-hi retrets a Twitter, com va passar en els primers temps de Buch a la conselleria.  

La destinació dels nous mossos, pendent de decidir-se

Pel que fa a la petició dels 150 mossos addicionals per a Barcelona, els mateixos portaveus del departament han indicat que els 500 agents que sortiran de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya al juny, amb la nova promoció, es destinaran principalment a reforçar l’operació Estiu que es fa cada any a la costa, “en la qual Barcelona està inclosa”. “Quan s’acabi l’estiu i s’hagi de decidir la destinació estable d’aquests agents es tindran en compte les necessitats de Barcelona igual com la de la resta de Catalunya, i ara és massa aviat per saber quants podran ser destinats a la capital”, han puntualitzat les mateixes fonts de la conselleria al TOT Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa