Aquest dilluns l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha refermat un cop més en la seva innocència, després d’haver hagut de declarar davant del jutjat per 5 presumptes delictes de finançament a entitats afins. Al llarg d’una entrevista al programa de ràdio El Món a RAC1 ha subratllat el nom de l’empresa privada que gestiona el servei de l’aigua a la capital. Sense culpar-la directament –”no puc acusar, he de ser molt curosa”– però sense tampoc aportar cap prova, ha afirmat que l'”entramat” que hi ha contra ella li fa pensar sospitar quins interessos econòmics hi ha al darrere de la causa judicial.

“No puc fer afirmacions rotundes, però hi ha tantes casualitats al darrere que resulten cridaneres”, ha tornat a insistir. L’alcaldessa sosté que els querelles que rep el seu govern estan orquestrades: “Hi ha un entramat on uns digitals fan titulars, que van a Twitter i després van a querelles”, ha dit, en referència a dos mitjans de comunicació digitals que ha assenyalat reiteradament durant l’entrevista.

Sobre la seva dimissió, com fixa el codi ètic dels comuns, ha tornat a dir que no s’aplica al seu cas. “No he de dimitir per uns fets que ja van ser investigats per Fiscalia i on no va veure cap indici de delicte”. També ha dit que no ho ha de fer perquè no se la investiga per corrupció per al lucre personal, segons ella. No obstant, aquest distinció no la fa el redactat del codi ètic.

El que diuen de forma literal les normes del partit és que les persones d’aquesta formació política amb càrrecs públics es comprometen a “la renúncia o el cessament de forma immediata en tots els càrrecs, davant la imputació judicial de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, suborn, malversació i apropiació de fons públics, ja sigui en interès propi o per afavorir terceres persones”. A l’alcaldessa se la investiga per suposadament haver comès cinc delictes: prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionari públic.

Més notícies
Notícia: Colau, sobre la declaració al jutjat: “Estic contenta, no hi ha cas”
Comparteix

Colau, sobre la declaració al jutjat: “Estic contenta, no hi ha cas”

L'alcaldessa insisteix que és víctima d'atacs judicials dels lobbies i que s'arxivarà la causa
Notícia: Colau, sobre la declaració al jutjat: “Estic contenta, no hi ha cas” - Mobile
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans de comunicació a la Galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona, després d'haver declarat el 4 de març de 2022 davant la justícia per suposadament haver subvencionat amb 80 milions d'euros quatre entitats afins / Laura Fíguls (ACN)
Notícia: “Victimisme” i “vergonya”: l’oposició carrega contra la declaració de Colau
Comparteix

“Victimisme” i “vergonya”: l’oposició carrega contra la declaració de Colau

Ciutadans i PP demanen la dimissió, Junts diu que la situació és "greu" per Barcelona, ERC no veu delicte i PSC i Valents no es mullen
Notícia: “Victimisme” i “vergonya”: l’oposició carrega contra la declaració de Colau - Mobile
Ada Colau, a la ciutat de la Justícia ACN
Notícia: Colau nega davant del jutge que fes res per subvencionar entitats afins
Comparteix

Colau nega davant del jutge que fes res per subvencionar entitats afins

Fonts de la Fiscalia apunten que la causa és pràcticament idèntica a la que va acabar arxivada l'any passat
Notícia: Colau nega davant del jutge que fes res per subvencionar entitats afins - Mobile
Notícia: A falta de miracles, un bon martiri
Comparteix

A falta de miracles, un bon martiri

"La imputació de Colau és una mala notícia per la campanya electoral que patirem els soferts electors capitalins"
Notícia: A falta de miracles, un bon martiri - Mobile

Nou comentari

Comparteix