Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau comença a temptejar una oposició escèptica amb els pressupostos
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, comença a abordar les primeres negociacions amb l’oposició de l’Ajuntament perquè prosperin els pressupostos que dissenya per a 2022. El govern de comuns i socialistes té marge fins al ple de desembre per bastir un acord per superar una de les votacions claus de l’any al Consistori però, per ara, els possibles socis per aprovar els comptes es mostren escèptics a concedir el seu suport.

Just el mateix dia que l’executiu municipal ha presentat documentació sobre el projecte de comptes a l’oposició, el líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha criticat amb duresa la proposta i ha advertit que els republicans -soci habitual els últims anys per tirar endavant els comptes- estan “molt lluny” de fer costat aquest cop al govern de Colau. Junts també s’ha mostrat reticent a lliurar els seus vots per apuntalar el projecte de comuns i PSC. La formació independentista ha reiterat aquest dijous la seva negativa als comptes previstos per a 2022, ha marcat distàncies amb el model de ciutat que dibuixen els pressupostos del govern i ha considerat que Colau només busca el suport d’ERC i Barcelona pel Canvi.

La proposta de l’executiu municipal supera els 3.400 milions d’euros, un 4,7% més que aquest any, i afrontarà el primer tràmit formal a la Comissió d’Economia i Hisenda del mes de novembre, informa Europa Press. El projecte de pressupost preveu disposar de 180,9 milions més de recursos, un increment del volum d’ingressos del 6,2% que es deu en bona part a les aportacions extraordinàries de l’Estat, amb la PIE i els fons europeus Next Generation.

El govern municipal estima 150 milions procedents dels fons europeus, tot i que ha matisat que no és un càlcul exacte i que és on pot haver-hi canvis perquè és possible que alguns no es destinin a l’Ajuntament de la capital catalana. Les àrees que rebran més inversió serà el nou contracte de neteja i recollida de residus -que augmenta en 32 milions-, les transferències a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per finançar el transport públic -amb 28,5 milions més d’inversió neta- i les aportacions a l’Institut Municipal de Serveis Socials -amb un pressupost total de 203,4 milions-.

Més notícies
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press
Els restauradors reclamen que es mantingui la reducció de taxes
Notícia: Els restauradors reclamen que es mantingui la reducció de taxes
Comparteix
El gremi assegura que la crisi “no està superada” i demanen ajudes
El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, fent un discurs / ACN
El PP critica la “clatellada” del govern Colau a les ordenances fiscals
Notícia: El PP critica la “clatellada” del govern Colau a les ordenances fiscals
Comparteix
Els populars consideren que la crisi provocada per la pandèmia requereix una baixada d’impostos

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a octubre 22, 2021 | 08:38
    Barceloní. octubre 22, 2021 | 08:38
    Ja ho sabeu, Sra. Colau; una bona comissió i teniu el recolzament de l'oposició garantit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa